Bagværk
Fastelavnsboller: Wienerbrød-fastelavnsboller
Fastelavnsboller lavet med wienerdej.
Fastelavnsboller er en gudespise og kan varieres på mange forskellige måder – vi har endda tradition for mange forskellige måder at lave dejen på til dem.
Vi har gammeldags fastelavnsboller, hvor man med en gærdej fylder dem med vaniljecreme og/eller remonce.
Så er der fastelavnsboller med vandbakkelse, som også på en måde 'bare' er fyldte vandbakkelser med flødeskum og syltetøj.
Og så har vi lånt lidt fra vores svenske naboer i form af Semlor-fastelavnsboller, som er en gærdej med marcipanfyld og flødeskum.
Denne gang har jeg kastet mig over en af de helt klassiske af slagsen – nemlig fastelavnsboller med wienerdej.
Hvis man mestrer teknikken til at lave wienerbrød, så er det en nem og lækker måde at lave hjemmelavede fastelavnsboller, som smager mindst lige så godt (hvis ikke bedre!), end dem man kan købe hos bageren.
Hvis du mangler lidt erfaring med wienerdej – så se min guide via min opskrift på Thebirkes: Foldning og Guide til wienerdej.
Når man laver fastelavnsboller med wienerbrødsdej, så får man en flaget, sprød og blød kage, som virkelig står godt sammen med flødeskum og vaniljecreme.
I min opskrift har jeg valgt at kombinere vaniljecreme og flødeskum, så man får en utrolig lækker konditorcreme – og så kan du vælge at fylde dem med lidt syltetøj også.
Snasket og uimodståeligt!
Opskrift på Vaniljecreme.
Fang min opskrift på fastelavnsboller lavet på wienerbrødsdej herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
320 gram
Mælk
200 ml
Gær
25 gram
Sukker
40 gram
Fint salt
0.50 tsk
Koldt smør
150 gram
Vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)
1 stk
Piskefløde
3 dl
Syltetøj, kan undlades
2 spsk.
flormelis + vand, til pynt
1 stk
Marcipan, revet
80 gram
Smør
80 gram
Rørsukker
80 gram
Fremgangsmåde
Læs også: