Fyldte vandbakkelser
Vandbakkelser, som holder formen!
Vandbakkelse har altid været et must til fødselsdage i min familie, og her får vi den altid i form af en dejlig kagemand med glasur og slik på toppen.
Men den klassiske fyldte vandbakkelse har også sin charme, og de er faktisk utroligt nemme at bage.
En vandbakkelsesdej er dog ikke altid helt til at styre, når det kommer til at holde formen og ikke miste luftigheden og volumen.
Men jeg har eksperimenteret med et par teknikker og tips til, hvordan man formår at få den til at hæve til perfektion og ikke bare miste luften, når de afkøles.
Følg opskriften herunder får lækre, fyldte vandbakkelser - sprøde udenpå, luftige og cremede i midten!
Fyldte vandbakkelser
Luftige vandbakkelser!
8 portioner
50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 130 gram hvedemel
- 130 gram smør
- 2½ dl vand
- 5 stk æg
- 1 stk vaniljestang
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 dl sødmælk
- 4 spsk. rørsukker
- 200 gram hindbær
- 100 gram sukker
- 5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader. Start med at koge smør og vand op i en gryde. Når smørret er smeltet og vandet bobler, tilsættes hvedemelet, som røres sammen til en dej.
- Skru lidt ned for varmen og ælt dejen lind og sammenhængende med en grydeske. Den skal helt kunne slippe grydens sider.
- Lad den herefter køle af i 10 minutter.
- Rør nu 4 æg i - et æg i et af gangen! - hvor hvert æg røres helt sammen med dejen inden næste - der skal nogle tæsk til!
- Hæld massen i en sprøjtepose og fordel dejen i 8 cirkler på en bageplade med bagepapir - sæt spidsen af sprøjteposen helt ned på bagepapiret, hold den stille og klem ud, så cirklen vokser fra midten og ud af, mens du sprøjter - det giver en mere ensformig vandbakkelse.
- Bag dem i ovnen i 30-32 minutter, indtil de er gyldne udenpå jævnt over det hele.
- Sluk ovnen og åbn herefter kun lågen let på klem i 5 minutter, så de ikke får et chok, når de kommer ud - det er med til at give den en lidt mere langsommelig afkøling, så de nemmere kan holde formen - herefter skal de køle af på en bagerist.
- Lav i mellemtiden kagecremen ved at blande majsstivelse, 1 æg, sødmælk, 4 spsk. rørsukker og kornene fra en halv vaniljestang sammen - kog op under middelvarme, indtil det småkoger og begynder at tykne. Lad det koge igennem i nogle minutter og stil det så til afkøling.
- Kog også hindbær og 100 g sukker op i en gryde sammen med kornene af den anden halve vaniljestang - lad det simre i en 10 minutters tid uden låg, så det bliver en lækker kompot. Stil til afkøling.
- Når vandbakkelserne er afkølet, flækkes de på midten, flødeskummen piskes let og fordeles på bundene - læg en klat vaniljecreme i midten af dem alle sammen med et par teskefulde hindbærkompot. Sæt låget på og drys eventuelt lidt flormelis på toppen.