Det lette
Inspiration til påskefrokost: 3 nye håndmadder
Lidt ekstra kræs til snapsen?
Når vi snakker danske højtider – eksempelvis påskefrokost og julefrokost – så er det for mange lig med snaps, smørrebrød og gode måltider ved familiebordet.
Og mens vi i min familie har en evig klassisk tilgang til retterne, som gerne skal være på bordet i løbet af en frokost, så er der altid et par pladser åbne til nye smage og oplevelser.
Og hvis du trænger til lidt ny inspiration på smørrebrøds- og håndmadsfronten, så har jeg udviklet et par opskrifter på håndmadder til næste komsammen.
Jeg har teamet op med de gode folk hos Grøndals, som leverer nogle af landets bedste fisk på konserves-oplevelser du kan opdrive – det er så godt, at det ikke bliver meget bedre, end hvis du bare knapper en af deres dåsefisk op og serverer til en skive godt brød.
Denne gang har jeg designet 3 håndmadder, som er både nemme at lave og giver en lidt anderledes oplevelse til frokostbordet, så det hele ikke bare er sild i lage og æggemadder.
Opskrifterne tager afsæt i en række forskellige produkter fra Grøndals – du kan se hele sortimentet lige her.
Herunder finder du de 3 forskellige håndmadder – skål!
Moulefritten
– inspireret af den klassiske caféret, Moule Frites.
Smørristet rugbrød, Pommes Paille, dildmayo og blåmuslinger i escabeche.
Fang opskriften lige her.
Brisling Puttanesca
– inspireret af den klassiske italienske pastaret!
Smørstegt surdejsbrød, oliventapanade, friske tomater, basilikum og friterede kapers.
Fang opskriften lige her.
Spicy Tuna Melt
– inspireret af Tuna Melt-sandwichen!
Smørstegt rugbrød og parmesan, rucola, tunsalat lavet på chilimarineret tun, jalapenos og parmesanchips.
Fang opskriften lige her.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Rugbrød, skiver
2 stk
Smør
3 spsk.
Bagekartoffel
1 stk
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
1 dl
Dild, fintsnittet
1 spsk.
Grøndals muslinger i escabeche
1 stk
Læs også: