Mandekogebogen

Italiensk kartoffelsalat

Kartoffelsalat med ovnbagte kartofler og italienske lækkerier!

Kartoffelsalat er en klassisk spise herhjemme i Danmark, som vi ynder at spise til sommermad, grillmad og gerne en god grillet pølse.

Den klassiske kartoffelsalat er rørt op med friske urter og en dressing med mayonnaise og cremefraiche, og man kan også lave en lun kartoffelsalat.

Denne gang har jeg prøvet en lidt anden indfaldsvinkel på kartoffelsalat - nemlig med ovnbagte eller ristede kartofler i stedet!

Normalt bruger man kogte kartofler, men her får man lige lidt ekstra power på smagen - så står utroligt godt sammen med et par italienske råvarer.

Svøbt i en nem dressing med mozzarella, rødløg, artiskokker, oliven og tomater er det en kartoffelsalat, som er skræddersyet til sommer på terassen!

Tjek den ud herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Italiensk kartoffelsalat

Sommerfrisk kartoffel-tilbehør!

2 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 1250 kcal pr. portion

Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 800 gram kartofler
  • 3 håndfuld rucola
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 2 håndfuld cherrytomater
  • 2 spsk. syltede artiskokker
  • 1 dl oliven, udstenede
  • 1 stk rødløg

Dressing
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. fransk æblecidereddike
  • 1 spsk. dijon-sennep
  • ½ tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skræl dine kartofler og skær dem i tern - vend dem i lidt olivenolie og smid dem på en bradepande. Bag dem gyldne i ca. 35-40 minutter. Nu kan du enten lade dem køle helt af eller lade dem være lune alt efter, hvordan du ønsker temperaturen på din salat.
  2. Halver dine tomater, skær mozzarellaen i mundrette bider, snit rødløg og bland det sammen med rucola og syltede artiskokker.
  3. Hæld kartoflerne i blandingen - bland alle ingredienserne sammen til dressingen og vend i salaten. Serveres lunt eller afkølet.
Del

Seneste nyt

Annonce