Opskrift

Kogetid på skinke

Sådan koger du en skinke!

Kogetid på skinke
Kogetid på skinke - foto: DepositPhotos/Tastyfood
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 31. marts 2023

Kogt skinke er en kødret, der typisk er lavet af svinekød og er blevet kogt til at blive mørt og saftigt. Skinken kan være skåret af forskellige dele af grisen, herunder låret eller skulderen, og den kan købes som en hel skive eller i mindre skiver.

Når man tilbereder kogt skinke, kan man koge den i en gryde med vand eller anden væske, som f.eks. bouillon eller vand med peberkorn og laurbærblæade, hvilket kan give skinken ekstra smag.

Kogt skinke er en alsidig ingrediens, der kan bruges på mange måder i madlavningen. Den kan skæres i skiver og serveres som en hovedret med kartofler og grøntsager, eller den kan bruges som en ingrediens i en salat eller sandwich.

Kogt skinke kan også hakkes eller skæres i tern og bruges som en ingrediens i en pastaret eller suppe.´- og så kan den være basen til en Hawaii-pizza eller måske bunden i en blomkålsgratin.

Hvis man opbevarer kogt skinke på køl, kan den holde sig i flere dage og bruges til madpakker eller som ingrediens i flere forskellige retter.

Skinke eller hamburgerrryg kommer ofte røget og skal blot koges, inden den er klar til at blive serveret – og her er det altid godt lige at have nogle huskeregler for, hvordan man koger skinke.

Herunder får du grundopskrift på kogt skinke, som kan bruges til både festskinke, røget skinke, Provence-skinke, hamburgerryg og andre udskæringer, der skal koges. 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Tilberedningstid 120 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Skinke (festskinke, røget skinke, etc.) 2.50 kilo
Laurbærblade 5 stk
Peberkorn 10 stk

Fremgangsmåde