Mandekogebogen

Koriander-chutney

Spicy, lækker og cremet chutney til mange formål.

Koriander-chutney er en dejlig marinade eller dip, som kan bruges til mange formål.

Det er en simpel opskrift, som fremhæver smagen af koriander og samtidig giver syre, sødme og parfume til mange retter.

Det er en chutney, som har sin oprindelse i Indien og er en smagsforstærker til mange klassiske retter. 

Den er dog ikke kun egnet til retter fra Indien, men passer perfekt i for eksempelvis friske forårsruller, asiatiske retter generelt og retter fra Mellemøsten.

Den kan eksempelvis bruges som topping på din tallerken med en krydret ret såsom daal, som marinade til ruller (eksempelvis Kati-ruller) eller sandwich, hjemmelavede samosa og så kan den bruges til dip med pommes frites eller godt naan-brød. 

Koriander har altid været en krydderurt, der har delt vandene - enten elsker eller hader man koriander.

Så denne opskrift? Det er for hardcore koriander-elskere!

Koriander-chutney er en grøn, lækker og velsmagende chutney, dressing og dip, som er skabt til det indiske køkken med deres krydrede retter og lækre snacks. 

Fang min udgave af chutney med koriander herunder - den er frisk, syrlig og lækker, og så kan du vælge at springe chili over, hvis den skal være mere børnevenlig og familievenlig.

Koriander-chutney er en dressing eller dip, som kan holde sig i en lukket beholder i køleskabet i ca. 1 uge. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Koriander-chutney

Grøn dip, sauce og dressing!

2 portioner 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 håndfuld koriander, frisk
  • 1 stk lime, økologisk
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk hvidløg, kan undlades
  • 1 stk grøn chili (kan undlades)
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • ½ dl yoghurt naturel
  • 1 tsk ingefær, revet

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne på nær limefrugten i en skål - pres 2-3 spsk. limesaft udover ingredienserne og blend det grundigt sammen til en ensformig chutney. Smag den til med salt peber og eventuelt sukker for at finde den rette balance. Den skal være syrlig, spicy, sødlig og med en meget parfumeret koriander-smag.
Del

Seneste nyt