Mandekogebogen

Papas Rellenas

Fyldte kartoffel-kroketter fra det latinamerikanske køkken!

Papas Rellenas er en populær ret i mange latinamerikanske lande.

Navnet "Papas Rellenas" betyder "fyldte kartofler" på spansk. Retten består af kartoffelmos, som formes til kugler og fyldes med en smagfuld blanding af kød og krydderier.

De fyldte kartoffelkugler paneres derefter og frituresteges, indtil de er gyldne og sprøde.

Papas Rellenas har rødder i flere latinamerikanske køkkener, herunder det peruvianske, cubanske, og puertoricanske køkken. Hver region har sin egen version af retten, men den grundlæggende idé om at fylde og stege kartoffelmos forbliver den samme.

I Peru fyldes papas rellenas typisk med en blanding af hakket oksekød, løg, hårdkogte æg, oliven og krydderier. Retten serveres ofte med en side af "salsa criolla," en frisk løgsalat med lime og chili.

Den cubanske version af papas rellenas er ofte fyldt med picadillo, en blanding af hakket kød, tomatsauce, rosiner og oliven. De serveres som en snack eller som en del af et hovedmåltid.

I Puerto Rico fyldes papas rellenas med en krydret kødblanding kaldet "picadillo," der også kan indeholde kapers og tomatsauce. De serveres ofte som en appetitvækker eller en street food snack.

Min version er en klassisk fortolkning, hvor jeg bruger hjemmelavet picadillo som fyld - men når man putter krydderierne i selve kartoffelmosen, smager de helt fantastisk for sig selv.

Det er utroligt nemt at lave og er et fantastisk indspark til en aften med tapas - eller bare en lækker snack eller forret på terrassen på varme sommerdage. 

Fang min version herunder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Papas Rellenas

Sprøde, fyldte kartoffel-kugler!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

Kartoffel-base
 • 600 gram kartofler
 • 2 spsk. majsstivelse
 • 1 tsk koriander, stødt
 • 1 tsk spidskommen, stødt
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • ½ tsk cayennepeber eller chiliflager
 • 1 tsk fint salt + peber

Fyld
 • 1 stk picadillo, se opskrift længere oppe i artiklen

Panering og fritering
 • 1 stk æg
 • 2 dl rasp (almindelig el. panko)
 • 1 dl hvedemel
 • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og hæld dem i en gryde dækket med vand - bring det i kog og lad det koge 16-17 minutter, indtil de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af til stuetemperatur.
 2. Når kartoflerne er afkølet, moser du dem grundigt med en gaffel, indtil du har en blød konsistens - tilføj majsstivelse og krydderierne og 'ælt' det sammen.
 3. Hæld fritureolie i en gryde og bring det op på ca. 170 grader - mens olien varmer, hælder du æg i en dyb tallerken, mel i en anden dyb tallerken og rasp i en tredje dyb tallerken.
 4. Tag du lidt over en spiseskefuld kartoffel og form det til en flad cirkel - det kan du enten gøre i et par meldryssede håndflader eller på et meldrysset skærebræt (melet er til for, at kartoffelmassen ikke klistrer fast under formning). Læg 1,5 teskefuld picadillo i midten og luk siderne grundigt omkring, så kartoflen omslutter al fyldet.
 5. Rul nu kartoffelkuglen i mel, efterfulgt af sammenpisket æg og til sidst i rasp - gentag indtil du løber tør for kartoffelmos og fyld.
 6. Friter dem i 2-2,5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde - lad dem afdryppe på fedtsugende papir og server enten rygende varme eller lune til lidt chili-dip!
Del

Seneste nyt

Annonce