Picadillo
Hverdagsvenlig kødsovs fra det latinamerikanske køkken!
Picadillo er en traditionel ret fra det latinamerikanske og spanske køkken. Det er en slags hakket kødret, der typisk tilberedes med oksekød, men kan også laves med svinekød eller en kombination af begge.
Navnet "Picadillo" kommer fra det spanske ord "picar," som betyder at hakke eller skære i små stykker, hvilket refererer til den måde, kødet og de andre ingredienser i retten er forberedt på.
Picadillo har sine rødder i Spanien og er blevet adopteret og tilpasset af mange latinamerikanske lande, hver med deres egne unikke variationer. Eksempelvis:
Cubansk picadillo inkluderer ofte rosiner og oliven, som giver en sød og salt kontrast til retten. Det serveres typisk med ris og sorte bønner.
Mexicansk picadillo kan indeholde kartofler, gulerødder og nogle gange ærter. Det bruges ofte som fyld i tacos, empanadas og chiles rellenos.
Filippinsk picadillo bliver ofte kaldt "giniling." Det laves ofte med hakket svinekød og kan indeholde tomater, kartofler og nogle gange ærter.
Min opskrift er helt klassisk og en basis-picadillo, som du så enten kan spise, som den er - eller 'pifte' op ved at gå den cubanske eller mexicanske vej.
Det er en lækker kødsovs, som kan bruges til mange formål - enten som fyld i enchiladas, serveret med hvide ris eller med tortillas og salat.
Fang opskriften herunder:
Picadillo
Smagfuld, nem kødsovs!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 1 stk løg
- 1 stk rød eller grøn peberfrugt
- 400 gram kartofler
- 5 fed hvidløg
- 400 gram passada eller hakkede tomater
- 400 ml oksebouillon
- 1 spsk. spidskommen, stødt
- 1 spsk. koriander, stødt
- 2 stk laurbærblade
Fremgangsmåde
- Start med at brune dit kød godt af på en brandvarm pande - når det hele har fået farve, tager du panden fra og stiller en gryde på.
- Svits finthakket løg og hvidløg i gryden i lidt olie - tilføj derefter kødet i gryden efterfulgt af peberfrugt i tern, hakkede tomater og bouillon. Tilføj krydderierne.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern - tilføj dem til retten og smag til med salt og peber. Lad det simre i 40-60 minutter - gerne de sidste 25-30 minutter uden låg, så saucen tykner og koger ind. Smag til løbende.
- Når sovsen har simret, kan den bruges til alt fra hvide ris og tacos til fyld i enchiladas og meget andet.