Den søde tand

Pistacie-is

Cremet flødeis med fløjsblød pistaciesmag.

Pistacie-is
Pistacie is
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. september 2020

Når det kommer til en god is, flødeis eller sorbet, så har pistacieis altid været en top3 favorit i min barndom.

Den skulle altid som minimum i en gammeldags isvaffel, når vi var på sommerferie eller bare forbi den lokale is-kiosk. 

Den fyldige smag af pistacienødder og cremet flødeis fungerer bare – og er der noget bedre end hjemmelavet is?

Hvis man formår at legere den helt rigtigt, så kan man på en ret nem måde få sin helt egen hjemmelavet pistacieis.

En legering af is gør, at en hjemmelavet is ikke danner iskrystaller, så du får en 'knasende' smagsoplevelse – legeringen sker ved, at man nænsomt opvarmer æggeblommer, fløde og sødmælk til ca. 82-85 grader, hvor massen tykner.

Den må endelig ikke få for meget varme, da den dermed kan skille og derfor få flere iskrystaller. 

Denne opskrift gør den fløjlsblød, lækker og helt uimodståelig.

En hjemmelavet pistacie-is kan bruges som en hurtig, nem og lækker dessert, eller indgå i et større isbord eller is-dessert med vafler og toppings. 

Pistacie er en klassisk variant i iskiosken, men er faktisk ikke så svær at kreere i hjemmet.

Du kan selv pifte den op med masser af hakket chokolade eller måske en portion nødder og pistacienødder for ekstra knas.

Isen holder sig frisk og lækker et par måneder i fryseren i en lufttæt beholder. 

En god hjemmelavet pistacieis kan også laves uden ismaskine – se guiden her. Hjemmelavet is uden ismaskine.

Se opskriften herunder!

(Psst. Hvis du mangler udstyr og ingredienser til mere fantasifulde udformninger, så tjek shoppen her (reklamelink)).

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Pistacienødder, usaltede 2 dl
Piskefløde 350 ml
Sødmælk 350 ml
Sukker 100 gram
Vaniljesukker 1 tsk
Æggeblomme, pasteuriseret 6 stk
Mandelessens, kan undlades 1 knsp.
Grøn frugtfarve, kan undlades 0.50 tsk

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler