Når det kommer til italienske pizzaer, så handler et oftest om at få det bedste ud af så få ingredienser som muligt.
Det betyder masser af kærlighed til dejen, få ingredienser og simple smage – og her kommer en klassiker som Pizza Ortolana ind i billedet.
Pizza Ortolana kan oversættes som 'grønthandlerens pizza', og er i al sin enkelthed en vegetarisk pizza, der består af pizzadej, tomatsauce, mozzarella og grillede aubergine.
Til sidst bliver den lige toppet med olivenolie og blade af frisk basilikum.
Det er en meget simpel og lækker pizza, hvor det er vigtigt at få grillet/stegt grøntsagerne grundigt, så de får en god grillsmag og desuden en smagfuld og krydret tomatsovs.
Du kan fange min opskrift på en god, hjemmelavet tomatsauce her – hjemmelavet tomatsauce.
Det er en pizza opskrift, der egner sig særdeles godt til en pizzadej, man har givet ekstra kærlighed – eksempelvis en 72-timers pizzadej eller en god surdejspizza-dej.
Men den kan også sagtens bruges til en helt klassisk hurtig pizzadej.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Pizzadej (klassisk, 72-timers eller surdej, se opskrifterne længere oppe i artiklen)
1 stk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
1 stk
Aubergine
1 stk
Frisk mozzarella
200 gram
Olivenolie
0.50 dl
Frisk basilikum
1 håndfuld
Læs også: