Mandekogebogen

Sådan laver du falafel

En perfekt snack!

Falafel er lidt en ting, som enten smager helt fantastisk, eller bliver en tør omgang i en tarvelig bland-selv-salat på en restaurant.

Men hvis du selv laver dem fra bunden, så får du den perfekte kombination af saftig midte og sprødhed på ydersiden.

Jeg har eksperimenteret mig frem til den perfekte opskrift, som du kan prøve kræfter med herunder.

Og så fik jeg også lige lavet et par afstikkere:

Rødbede-falafler

Græskar-falafler

ANNONCE

Falafel

Sprøde og lækre.

12 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 120 gram kikærter, tørrede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk løg
  • 1 håndfuld persille
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. citronsaft
  • 500 ml fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Læg de tørrede kikærter i en skål med rigeligt koldt vand og lad dem udbløde i 12-15 timer.
  2. Hæld vandet fra og skyl dem - hæld dem i en blender eller foodprocessor.
  3. Bland alle resterende ingredienser i (udover fritureolie, selvfølgelig!) og blend det til en grødet masse.
  4. Varm olie op i en tykbundet gryde og form små kugler af dejen - læg dem i den varme olie og steg dem, indtil der er gyldne og sprøde på overfladen. Ca. 2 minutter.
  5. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir - de kan holde sig i en uges tid i køleskabet, hvorefter de bliver lidt tørre og kedelige.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt