Det lette

Sådan laver du falafel

En perfekt snack!

Sådan laver du falafel
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. januar 2014

Falafel er lidt en ting, som enten smager helt fantastisk, eller bliver en tør omgang i en tarvelig bland-selv-salat på en restaurant.

Men hvis du selv laver dem fra bunden, så får du den perfekte kombination af saftig midte og sprødhed på ydersiden.

Jeg har eksperimenteret mig frem til den perfekte opskrift, som du kan prøve kræfter med herunder.

Og så fik jeg også lige lavet et par afstikkere:

Rødbede-falafler

Græskar-falafler

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Kikærter, tørrede 120 gram
Hvidløg 1 fed
Løg 0.50 stk
Persille 1 håndfuld
Salt 0.50 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Friskkværnet peber 1 tsk
Spidskommen, stødt 1 tsk
Hvedemel 1 spsk.
Citronsaft 1 spsk.
Fritureolie 500 ml

Fremgangsmåde