Bagværk
Spandauer-kringle
Forårsvenlig wienerkringle.
En kringle har alle dage været en skøn form for bagværk – enten med gær- eller wienerdej og fyldt med alskens lækkerier såsom remonce eller vaniljecreme.
Vi fik altid kringle ved min farmor og farmor, som var en god gammeldags wienerkringle – sprøde lag, masser af snask og et godt bid.
Jeg har gået all-in på spandauer-kærligheden og wienerdejsfascinationen og lavet en spandauer-kringle!
Den kan laves helt klassisk eller lige infuseres med lidt forårsfrisk rabarber.
Om foråret er haven fyldt med rabarber, og det ynder jeg gerne at inkorporere i bagværket – eksempelvis disse rabarber-spandauere.
Denne gang har jeg fusioneret lidt og lavet en rabarber-wienerkringle – sprøde, smørholdige lag og en vaniljecreme rørt op med rabarber.
Syrlig, sødmefuld og sprødt – en perfekt mundfuld til kaffen!
Fang opskriften herunder:
Billedguide til foldning af wienerdej
Hjemmelavet vaniljecreme
Rabarberkompot
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
1 portion wienerdej (se opskriften længere oppe i artiklen)
1 stk
Rarbarberkompot (undlad denne, hvis du bare vil have klassisk spandauer-smag)
0.50 dl
Vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)
2 dl
hakkede nødder og perlesukker, til pynt
1 stk
Læs også: