Bagværk

Spandauer-kringle

Forårsvenlig wienerkringle.

Spandauer-kringle
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. maj 2023

En kringle har alle dage været en skøn form for bagværk – enten med gær- eller wienerdej og fyldt med alskens lækkerier såsom remonce eller vaniljecreme.

Vi fik altid kringle ved min farmor og farmor, som var en god gammeldags wienerkringle – sprøde lag, masser af snask og et godt bid. 

Jeg har gået all-in på spandauer-kærligheden og wienerdejsfascinationen og lavet en spandauer-kringle!

Den kan laves helt klassisk eller lige infuseres med lidt forårsfrisk rabarber. 

Om foråret er haven fyldt med rabarber, og det ynder jeg gerne at inkorporere i bagværket – eksempelvis disse rabarber-spandauere.

Denne gang har jeg fusioneret lidt og lavet en rabarber-wienerkringle – sprøde, smørholdige lag og en vaniljecreme rørt op med rabarber.

Syrlig, sødmefuld og sprødt – en perfekt mundfuld til kaffen!

Fang opskriften herunder:

Billedguide til foldning af wienerdej

Hjemmelavet vaniljecreme

Rabarberkompot

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 18 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

1 portion wienerdej (se opskriften længere oppe i artiklen) 1 stk
Rarbarberkompot (undlad denne, hvis du bare vil have klassisk spandauer-smag) 0.50 dl
Vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen) 2 dl
hakkede nødder og perlesukker, til pynt 1 stk

Fremgangsmåde