Mandekogebogen

Turon - Dessert-forårsruller

Med karamelliseret banan!

Forårsruller forbindes ofte med det salte køkken, hvor man får lækre sprøde forårsruller eller friske forårsruller i rispapir.

Men det kan også bruges i det søde køkken!

Her snakker vi eksempelvis den lækre snack Turon fra det filippinske køkken. 

Her vender man modne/overmodne bananer i rigelige mængder mørk muscovado-sukker eller brun farin, som så svøbes i forårsrullepapir og frituresteges.

Sødt, lækkert og karamel-agtigt!

Det er utrolig nemt at lave og er en lækker nem lille snack til desserten, som kan bruges til frisk frugt, en god is eller noget helt tredje.

Du kan også vælge at fylde andre ting i dine forårsruller, hvis du vil køre autentisk filippinsk - eksempelvis bærkompot, chokolade, marcipanremonce eller noget andet lækkert.

Du kan vælge at købe din wonton-dej/forårsrulledej - eller lave den selv med min nemme opskrift på hjemmelavet forårsrullepapir

Fang opskriften på lækre Turon aka. dessert-forårsruller herunder:

ANNONCE
Vend bananerne i rigeligt med brun farin. - Turon - Dessert-forårsruller Vend bananerne i rigeligt med brun farin.
Placér dem midten med luft til alle sider - fold siderne indover bananen og rul fra bunden til toppen, indtil du har en lukket forårsrulle. - Turon - Dessert-forårsruller Placér dem midten med luft til alle sider - fold siderne indover bananen og rul fra bunden til toppen, indtil du har en lukket forårsrulle.
Sprøde, cremede og lækre dessert-ruller! - Turon - Dessert-forårsruller Sprøde, cremede og lækre dessert-ruller!
Udskriv opskriften

Turon - dessert-forårsruller

Sprøde dessertruller!

8 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk banan
  • 1½ dl brun farin eller mørk muscovadosukker
  • 1 stk forårsrullepapir (brug min opskrift i artiklen eller en pakke wonton-papir)
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger købe-wontondej, så kan det sagtens være, at du kan lave endnu flere forårsruller - der er vist en større mængde i, end hvad man kan lave med min version. Så hvis du bruger købeversion? Hav lige lidt ekstra banan og farin i huset for en sikkerheds skyld! Hvis du bruger min version, så tjek opskriften i artiklen!
  2. Når dejen/forårsrullepapiret er på plads, så skulle du gerne have ca. 8 stk. papir af 16-18 cm i diameter. Du kan også vælge at lave dem til små mini-ruller som dessertversion - eksempelvis med en diameter på 10 cm og få 12 stk!
  3. Tag skrællen af bananen og skær den i små mundrette 'stave', som passer til dit forårsrullepapir, så du har lidt lidt omkring dem på papiret (se billede længere oppe for klaring).
  4. Vend dem i rigelige mængder brun farin og læg dem på dit forårsrullepapir - fold siderne indover bananen, så de lukker fra siden - rul nu fra bunden og opad, indtil du har en lukket rulle. Brug eventuelt lidt mel opløst i vand som klister til at lukke.
  5. Varm olien op i en gryde til 170-180 grader og steg dem i nogle minutter, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen. Afdryp på det stykke køkkenrulle og spis dem gerne indenfor 10-20 minutter, da fugten i bananen over tid trækker ud i dejen, så den mister sprødheden over tid.
Del

Seneste nyt

Annonce