Ah, de herlige 90'ere.
Slik fyldt med E-numre og alle mulige vanvittige smagsnuancer, som ikke ligefrem var gået ind under økologi og bæredygtighed i dag.
Men E-numre har jo også en dårligt ry for at være dårligt for vores helbred – så hvordan er det lige, man opnår den rette smag uden at gå på kompromis med tilsætningsstofferne?
En af de helt store klassikere er selvfølgelig tyggegummi/bubblegum, som gav smag til slik, tyggegummi og diverse is-kugler ved den lokale kiosk.
Og mit første forsøg på at genoplive den skete på denne opskrift – blå Tyggegummi-is.
Det er i al sin enkelthed bare en mælkemasse, som er infuseret med tyggegummi-kugler med Bubblegum-smag. Den helt rigtige smag, men stadig fyldt med E-stoffer.
Nu har jeg fundet nøglen!
I hvert fald hvis du var typen, som godt kunne lide det klassiske 90'er-tyggegummi: JENKA.
Den med isbjørnen og pebermyntesmagen!
Der findes nemlig en lille lavtliggende busk, som går under navnet Bjerg-te – den bruges i dekorationer og som havepynt henover vinteren, da den forbliver grøn.
Desuden giver den nogle røde, parfumerede bær.
OG de kan faktisk spises!
De smager FULD-stændigt som Jenka-tyggegummiet. Og det har jeg besluttet mig for at hive med ind i køkkenet (efter grundig research som cementerede det faktum, at de ikke er giftige!)
Så jeg har givet mig i kast med: TYGGEGUMMI-IS 2.0.
Og det er faktisk en lokal niche-delikatesse i den amerikanske delstat Pennsylvania, hvor man serverer isen ud fra Bjerg-te-ekstrakt.
Den har jeg valgt at lave på bunden med min egen opskrift!
– en is med smag af barndom, som ovenikøbet er økologisk og UDEN e-numre.
Ikke et øje tørt!
Se med herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Piskefløde
2 dl
Sødmælk
2 dl
Bær fra Bjerg-Te
20 stk
Æggeblomme, pasteuriseret
4 stk
Sukker
1.50 dl
Vand
0.50 dl
Fremgangsmåde
Læs også: