Den søde tand

Tyggegummi-is 2.0

Smagen af barndom.

Tyggegummi-is 2.0
nfd
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. september 2019

Ah, de herlige 90'ere.

Slik fyldt med E-numre og alle mulige vanvittige smagsnuancer, som ikke ligefrem var gået ind under økologi og bæredygtighed i dag.

Men E-numre har jo også en dårligt ry for at være dårligt for vores helbred – så hvordan er det lige, man opnår den rette smag uden at gå på kompromis med tilsætningsstofferne?

En af de helt store klassikere er selvfølgelig tyggegummi/bubblegum, som gav smag til slik, tyggegummi og diverse is-kugler ved den lokale kiosk.

Og mit første forsøg på at genoplive den skete på denne opskrift – blå Tyggegummi-is.

Det er i al sin enkelthed bare en mælkemasse, som er infuseret med tyggegummi-kugler med Bubblegum-smag. Den helt rigtige smag, men stadig fyldt med E-stoffer.

Nu har jeg fundet nøglen!

I hvert fald hvis du var typen, som godt kunne lide det klassiske 90'er-tyggegummi: JENKA.

Den med isbjørnen og pebermyntesmagen!

Der findes nemlig en lille lavtliggende busk, som går under navnet Bjerg-te – den bruges i dekorationer og som havepynt henover vinteren, da den forbliver grøn.

Desuden giver den nogle røde, parfumerede bær.

OG de kan faktisk spises!

De smager FULD-stændigt som Jenka-tyggegummiet. Og det har jeg besluttet mig for at hive med ind i køkkenet (efter grundig research som cementerede det faktum, at de ikke er giftige!)

Så jeg har givet mig i kast med: TYGGEGUMMI-IS 2.0.

Og det er faktisk en lokal niche-delikatesse i den amerikanske delstat Pennsylvania, hvor man serverer isen ud fra Bjerg-te-ekstrakt.

Den har jeg valgt at lave på bunden med min egen opskrift!

– en is med smag af barndom, som ovenikøbet er økologisk og UDEN e-numre.

Ikke et øje tørt!

Se med herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 60 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Piskefløde 2 dl
Sødmælk 2 dl
Bær fra Bjerg-Te 20 stk
Æggeblomme, pasteuriseret 4 stk
Sukker 1.50 dl
Vand 0.50 dl

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler