Det lette

Flæskesvær med barbecue

Sprøde og krydrede!

Flæskesvær med barbecue
Flæskesvær med barbecue
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 17. marts 2023
Denne artikel er sponsoreret

Flæskesvær eller slagter-bolcher, som de passende bliver kaldt, er en vaskeægte klassiker af en snack, som kan bruges til mange formål. I al sin enkelthed er det poppede svær fra gris, som kan spises som snack til øl, i en ribbenstegssandwich eller bare nydes på farten.

Flæskesvær er en populær snack i mange lande, herunder Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannien og USA. I nogle lande serveres de som en del af en større måltid, mens de andre steder bruges som en snack. I Danmark er flæskesvær en del af den traditionelle julemad, hvor de ofte serveres som tilbehør til den berømte danske ret, flæskesteg. De er også en populær snack i danske supermarkeder og delikatesseforretninger året rundt.

For at lave flæskesvær tages svinehudet, som typisk er skåret i små firkanter eller strimler, og lægges på en bageplade eller i en pande. Herefter sættes det i en ovn eller på en kogeplade og steges ved høj varme, indtil det bliver sprødt og gyldent. Det er vigtigt at holde øje med sværene, da de kan brænde på, hvis de får for meget varme.

En god taktik er faktisk at koge dem først, da det er med til at ændre strukturen på sværen og dermed gøre det nemmere at få den til at 'poppe' op – lidt ligesom når man laver langtidsstegt flæskesteg, hvor man først lige har sværen nede i vandet, inden den får fuld knald på toppen. 

Man kan også gøre det endnu vildere og lave teknikken, man bruger til chicharrons – men i denne omgang har jeg lavet den 'nemme' opskrift til perfekte flæskesvær. 

Det er ganske nemt at lave sprøde flæskesvær – og jeg har fået fingrene i nogle krogmodnet flæskesvær fra Dyrbar, som har ekstra meget smag. Dem har jeg forvandlet til en sprød og lækker omgang barbecue flæskesvær – spicy, krydrede og sprøde!

Sprød snack med en hjemmelavet barbecue-blanding, der lige passer perfekt til den lille sult, øl-snacking eller bare en sidedish til sommerens mange grillretter på terassen. 

Fang opskriften herunder:

Opskrift på Barbecue-krydderi

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 35 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Svær fra gris (eksempelvis krogmodnet flæskesvær fra Dyrbar) 500 gram
Barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen) 2 spsk.

Fremgangsmåde