Mandekogebogen

Puffede flæskesvær - chicharron

Sprøde flæskesvær-hapsere!

Flæskesvær og sprøde svær er en populær spise her i Danmark - i al sin enkelthed er det jo egentlig bare sprød hud fra en gris, men måden at tilberede det på er meget forskellig.

Vi kender sprøde flæskesvær fra blandt andet stegt svinebryst eller en god gammeldags flæskesteg - og vi kender dem også som små snacks, man kan købe hos slagteren aka. slagter-bolsjer.

Og så kan man også få flæskesvær som en form for chips eller snack - du ved, dem du køber i supermarkedet i store poser med luftige og puffede flæskesvær.

Hvis du har tænkt, hvordan man egentlig formår at puffe sine flæskesvær op på den måde? Så har jeg eksperimenteret frem til det ved hjælp at lidt research på den spanske snack Chicharron.

Chicharrons er en spansk måde at tilberede grisen på, så man udnytter hudens tekstur til at puffe op og give knasende sprøde snacks. 

Det er en klassisk måde at tilberede gris på, så man får sprøde, lækre svær.

Og det er egentlig ganske simpelt - det tager bare lidt tid!

Tricket er at koge svinehuden først, skrabe overskydende fedt af og så dehydrere det i ovnen ved lav varme - derefter skal de en tur i den gyldne brønd.

Og så? så er der jordskælvssprøde flæskesvær!

Du kan bruge de fleste slags flæskesvær/grisehud til formålet - du kan endda bare købe en flæskesteg i supermarkedet og bruge sværren derfra.

Der vil det dog blive nogle meget tynde og små flæskesvær - så det bedste er at få fingrene i et stykke grisehud, som IKKE er skåret, snittet eller på anden vis allerede skåret ud.

På den måde kan du enten få de klassiske bite-size størrelser, eller du kan lave lækre, volunimøse flæskesvær som en forret eller appetizer.

De fleste supermarkeder har grisehud på frost.

Følg teknikken herunder for de mest sprøde flæskesvær nogensinde!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chicharron - puffede flæskesvær

Den sprødeste snack!

4 portioner 5 timer, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 1 time
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram svinehud
  • 1 tsk groft salt
  • 300 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Du kan bruge frisk svinehud og svinehud fra frost - bare sørg for, at det er tøet op. Fyld vand i en gryde og kog det op - når vandet koger, tilsættes det hele stykke svinehud. Lad det koge i 60 minutter.
  2. Herefter tages huden forsigtigt op og lægges til afkøling på bordet - når det er håndterbart, tager du forsigtigt en kniv eller en ske og skraber overskydende fedt af sværren. Jo mere du får af, jo bedre - men pas på, da sværren er meget porøs efter kogning.
  3. Skær dem ud i de størrelser, du finder passende - tænk på, at de ca. vokser i dobbelt størrelse i det færdige produkt. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Tænd ovnen på 60 grader eller brug en dehydrator - tør dem i ca. 4-6 timer, indtil de bliver transparente og hårde i konsistensen. Alt efter tykkelsen på din svær, kan tilberedningstiden variere - tyk svær skal måske have 8-10 timer, men hold blot øje med det.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, mens du varmer olien op i en gryde - lad olien ramme ca. 170 grader og fritér dine svær en håndfuld af gangen. Det går lynhurtigt og de skal nok blot være i olien maks 10-20 sekunder - de må ikke tage for meget farve, da de ellers vil smage brændt.
  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med salt. Servér til et glas koldt champagne eller en stor fadøl!
Del

Seneste nyt

ANNONCE