Mandekogebogen

Æbleflæsk

En lidt moderne udgave af den klassiske, danske ret!

Æbleflæsk.

En klassisk dansk ret, som i så mange andre tilfælde kan varieres i uendelighed - det anses oftest som en fynsk egnsret, men laves i forskellige udgaver i hele landet.

Hvad enten man snakker et fadfuld flæsk med lag af æblekompot eller en håndmad med bacon-æble-pålæg.

Jeg har lavet en lille opskrift på det, som tager ingen tid, er lidt mere moderniseret og utrolig nemt at lave. Se med herunder:

ANNONCE

Æbleflæsk

Sprødt og saftigt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 10 stk flæsk i skiver
  • 1 spsk. groft salt
  • 5 stk æbler
  • 3 stk løg
  • 1 tsk timian

Fremgangsmåde

  1. Fordel flæsket på et skærebræt og drys dem grundigt med salt på begge sider. Lad dem trække i ca. 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  3. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, eller læg en rist ovenpå, så skiverne får varme på begge sider hele tiden. Jeg foretrækker bagepapirsmetoden, da de bliver stegt i deres eget fedt og så kan jeg desuden selv vende dem og mærke efter i konsistensen.
  4. Lad dem stege i ca. 45. minutter.
  5. Snit i mellemtiden løgene i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie eller smør i nogle minutter.
  6. Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær frugtkødet i tern. Jeg brugte en kombination af Lobo og Discovery. Gem et æble skåret i skiver til senere.
  7. Hæld dem til løgene og skru ned på svag varme. Læg et låg på panden og lad dem langsomt svinde ind og gå fra hinanden. Vend det sammen og hold på det lave blus, da du dermed får en cremet og blød masse.
  8. Tilsæt timian og smag til med lidt salt og et par drej på peberkværnen.
  9. Lige inden servering tilsættes de rå skiver æble og varmes let op.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt