Mandekogebogen

Stegt flæsk med persillesauce

En klassiker, der sidder lige i skabet.

Opskrift

(4 personer)

700 gram rå svinebryst

2 spsk. hvedemel

½ liter mælk

40 g smør

Salt & peber

1 bdt. Persille

1 kg kartofler

Asier el. rødbeder

Stegt flæsk med persillesauce

Fremgangsmåde

Svinebrystet skæres ud i små skiver – får at opnå en god sprødhed i stykkerne anbefales en tykkelse på højst ½ cm. Flæsket kan tilberedes på to måder:

På panden:

Panden sættes på mellemvarme og en smørklat smeltes. Flæsket placeres på den varme pande og vendes hyppigt. Tålmodighed er en dyd med pandestegningen, men efter lidt tid er skiverne sprøde.

I ovnen:

Ovnen sættes på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade og placér skiverne side om side. Skiverne steges i ca. 30 minutter, hvorefter kødet er blevet sprødt. Vi anbefaler ovnstegning som fremgangsmåde, da man kan have flere stykker af gangen og sviner knapt så meget i køkkenet.


Kartofler

Skræl kartoflerne og læg dem i vand. Sæt kartoflerne i kog, så det passer med stegetiden på flæsket.

Saucen

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt hvedemelet. Dette røres godt sammen, hvorefter mælken tilsættes. Indholdet varmes langsomt op indtil den rette tykkelse på saucen er nået. Hvis den bliver for tyk, kan man spæde til med lidt mælk. Salt og peber tilsættes efter smag. Persillen vaskes og hakkes fint. Persillen tilsættes til saucen og det hele varmes op. 

Retten serveres med asier eller syltede rødbeder alt efter smag. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt