Stegt flæsk med persillesauce
En klassiker, der sidder lige i skabet.
Opskrift
(4 personer)
700 gram rå svinebryst
2 spsk. hvedemel
½ liter mælk
40 g smør
Salt & peber
1 bdt. Persille
1 kg kartofler
Asier el. rødbeder
Fremgangsmåde
Svinebrystet skæres ud i små skiver – får at opnå en god sprødhed i stykkerne anbefales en tykkelse på højst ½ cm. Flæsket kan tilberedes på to måder:
På panden:
Panden sættes på mellemvarme og en smørklat smeltes. Flæsket placeres på den varme pande og vendes hyppigt. Tålmodighed er en dyd med pandestegningen, men efter lidt tid er skiverne sprøde.
I ovnen:
Ovnen sættes på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade og placér skiverne side om side. Skiverne steges i ca. 30 minutter, hvorefter kødet er blevet sprødt. Vi anbefaler ovnstegning som fremgangsmåde, da man kan have flere stykker af gangen og sviner knapt så meget i køkkenet.
Kartofler
Skræl kartoflerne og læg dem i vand. Sæt kartoflerne i kog, så det passer med stegetiden på flæsket.
Saucen
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt hvedemelet. Dette røres godt sammen, hvorefter mælken tilsættes. Indholdet varmes langsomt op indtil den rette tykkelse på saucen er nået. Hvis den bliver for tyk, kan man spæde til med lidt mælk. Salt og peber tilsættes efter smag. Persillen vaskes og hakkes fint. Persillen tilsættes til saucen og det hele varmes op.
Retten serveres med asier eller syltede rødbeder alt efter smag.