Mandekogebogen

Hjemmelavede romkugler

Klassiske romkugler - sådan forvandler du gammel kage til en ny kage!

Romkugler er i princippet kageverdenens svar på Jakabov – rester af andre kreationer klemt sammen til et nyt produkt!

Men i forskel fra Jakabov er romkugler nogle små, hyggelige kagesnacks og en god måde at få brugt kagerester på. Og husk krymmel, om det er klassikeren med partykrymmel (reklamelink) er ikke så vigtigt, men det er festligt og løfter oplevelsen med lidt ekstra pynt!

Det kræver selvfølgelig, at du har nogle kagerester fra tidligere, som du har gemt i fryseren og derfor vil jeg altid opfordre folk til at gemme det. Får du ikke spist hele din brunkage, før den bliver for gammel? Så smid den i fryseren nogle dage før, du normalt ville kassere den.

Har du små kanter til overs, fra da du lavede lagkagebunde? Smid dem i fryseren.

Du ved, når du udstikker bunde, forme eller lignende - så gem alle de kasserede dele. Så får de nyt liv senere!

Det handler egentlig både om at udnytte sine råvarer, undgå madspild og desuden bruge dit ’skrald’ til noget velsmagende!

Se med herunder:

ANNONCE

Romkugler

Kagerester til perfektion!

15 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram kagerester, blandet
  • 2 spsk. syltetøj
  • 1½ spsk. kakaopulver
  • 1 tsk romessens
  • 1 dl kokosmel eller krymmel, til pynt

Fremgangsmåde

  1. Smuldr kageresterne i en skål og tilsæt de resterende ingredienser med undtagelse af rommen. Blend det hele sammen eller rør det grundigt sammen til en sammenhængende masse og smag nu til med rommen. Du bestemmer selv, hvordan konsistensen skal være ved at justere med syltetøjet - blødere konsistens? Mere saftighed. Hårdere konsistens? Nemmere at forme. Form dem til kugler med en teske og rul dem i kokosmel eller .
  2. I forhold til, hvorvidt du skal bruge romessens eller rigtig rom, så er det virkelig en smagssag. Min erfaring siger mig, at det er svært at opnå den klassiske romkuglesmag fra butikkerne, hvis du bruger rigtig rom – romessens er den eneste rigtige vej til ’rigtige’ romkugler. Den friske rom derimod gør det hele lidt mere nuanceret, friskt og mindre tung i smagen.
  3. Romkuglerne opbevares i en kagedåse i køleskabet - de kan også fryses med en holdbarhed på flere måneder.
Del

Seneste nyt