Den søde tand Hjemmelavet islagkage Den bedste opskrift på hjemmelavet islagkage! Af Rasmus Krarup Jensen 7. november 2019 Findes der noget bedre end hjemmelavet is? Det skulle lige være en hjemmelavet islagkage, som formår at kombinere mange forskellige smage og teknikker på en gang! Og jeg har efterhånden leget meget med forskellige former for hjemmelavet is – eksempelvis tyggegummi-is uden E-numre eller Abrikos-is. Denne gang har jeg kastet mig over en lækker sag: Cookie-bund, choko-marcipan-vaniljeis, makroner og en hindbær-is på efterårshindbær. Ikke et øje tørt! Fang opskriften herunder – du skal nok starte i god tid, da den gerne skal laves over 2 dage: Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Antal 10 pers. Ingredienser Æggeblomme, pasteuriseret 12 stk Sødmælk 500 ml Piskefløde 500 ml Hindbær 200 gram Mørk chokolade, 70 % 70 gram Marcipan, revet 100 gram Mørk muscovado-sukker 100 gram Æg 1 stk Smør 70 gram Hvedemel 150 gram Bagepulver 0.50 tsk Salt 0.50 tsk Sukker 4 dl Vaniljestang 0.50 stk Makroner 1 håndfuld Fremgangsmåde Dag 1: tart med at lave cookie-bunden. Pisk smør og muscovado-sukker luftigt. Pisk herefter ægget i. Tilsæt salt og si hvedemel og bagepulver i dejen og pisk det sammen. Lad det stå på køl i 30 minutter. Glat dejen ud til en cirkel på en bageplade med bagepapir, som passer diametermæssigt med en høj lagkageform med en diameter på mellem 20-22 centimeter. Bag dem gylden i 16-18 minutter i en forarmet ovn på 180 grader. Lad den køle helt ned. Chokomarcipan-isen: Lav den første ismasse ved at piske 1 deciliter sukker og kornene fra vaniljestangen sammen med 6 æggeblommer. Det skal være en luftig æggesnaps. Bland herefter 2,5 dl sødmælk og 2,5 dl fløde sammen med æggesnapsen, til du har en ensformig masse. Varm massen op ved mellem varme i en tykbundet gryde under konstant omrøring - brug et sukker-termometer og varm massen op til ca. 82 grader. Massen begynder at tykne og blive cremet, og så er den blevet legeret. Hæld straks fra gryden over i en separat skål, så varmebehandlingen ikke fortsætter. Lad massen køle helt ned i køleskabet. Når den er afkølet, køres den på ismaskinen, indtil den har softice-konsistens. Chokoladen hakkes og blandes i ismassen sammen med revet marcipan. Læg cookie-bunden nederst i lagkageformen og glat isen ud til et jævnt lag. Lad den sætte sig natten over. Dag 2: Gentag rutinen med 2,5 dl fløde og 2,5 dl mælk, som blandes i æggesnapsen på samme måde som chokomarcipanen. Den skal varmes op til 82 grader og køles ned igen. I en tykbundet gryde varmes hindbær op med 2 dl sukker, indtil bærrene er kog ud. Herefter sies kernerne fra og 'saften' simrer videre i ca. 10 minutter - smag til undervejs, den skal være lidt mere syrlig, end man normalt ville have den til syltetøj. Lad massen køle helt ned. Bland hindbærsiruppen og den legerede ismasse grundigt sammen og kør den på ismaskinen. Tag lagkageformen ud af fryseren og knus makroner på toppen. Når isen har softice-konsistens, fordeles den som det øverste lag i islagkagen og sættes på køl. Nu skal den have minimum 6-8 timer, og så er den klar til servering. Husk at tage den ud 15-20 minutter før. Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Den søde tand Se flere artikler Den søde tand Rabarberfromage Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Chokolade-specier