Mandekogebogen

Katsu Fish Burger

Fiskeburger med små sprøde panko-bøffer.

Katsu er en 'teknik' i det japanske køkken, hvor man panerer et stykke kød i pankorasp.

Jeg har eksempelvis brugt det til Katsu Karry og Katsu Sando-sandwichen

Og denne gang har jeg i et nyt samarbejde med Kikkoman lavet en Katsu Fish Burger!

I al sin enkelthed en burger, hvor man laver en krydret, japansk-inspireret fiskefars, som bliver dyppet i pankorasp og stegt i olie på en pande.

Det giver en utrolig saftig, sprød og lækker 'bøf' til burgeren - du kan sagtens nøjes med at lave en enkelt stor bøf, men jeg foretrækker at lave det som små mini-bøffer.

Så får man langt mere sprødhed i burgeren! Farsen er desuden også krydret med Kikkomans soja.

Til at binde det hele sammen har jeg lavet en asiatisk-inspireret tatar-sauce lavet på Kikkoman-soja, jalapenos og mayonnaise.

En snasket, sprød og uimodståelig asiatisk burger!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Katsu Fish Burger

Sprød pankofisk i burger!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

Asiatisk tartar-sauce
  • 2 tsk jalapenos, syltede
  • 1 stk forårsløg
  • 1 tsk citron- eller limesaft
  • 1 håndfuld dild (eller anden krydderurt efter eget valg)
  • 1½ spsk. kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche (enten 18% eller 38%)

Katsu-fiskebøffer
  • 250 gram hvidfisk (torsk, lange, kuller, lyssej, etc.)
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 stk æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ stk rød chili
  • 2 spsk. kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 dl kikkoman panko-rasp
  • 2 dl fritureolie/solsikkeolie

Tilbehør
  • 1 håndfuld salat (eks. romesco, tomat, rød chili i skiver og mangoskiver)
  • 2 stk burgerboller, gerne brioche

Fremgangsmåde

  1. Bland mayo og cremefraiche sammen med soja og tilsæt finthakket jalapenos, dild og forårsløg. Smag til med citronsaft og evt. mere soja. Lad det trække, mens du forbereder resten.
  2. Hak din fisk sammen med salt i en foodprocessor eller kødhakker - bland fiskefarsen sammen med finthakket koriander, chili og hvidløg. Rør æg og hvedemel i sammen med soja, indtil du har en jævn og fast fars.
  3. Hæld olien i en høj pande og skru op for panden på middelhøj varme - når olien er varm, hælder du panko i en dyb tallerken. Tag en skefuld fars fra skålen, form den til en lille bøf med to skeer og dyp den ned i pankoen, så den er godt dækket. Du vælger selv, hvor store de skal være - du kan lave en masse minibøffer eller en håndfuld store.
  4. Efter pankoen skal den steges gyldensprød på begge sider i 2-3 minutter. Steg dem 5-6 af gangen alt efter størrelse. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir efterfølgende.
  5. Saml burgeren ved at smøre godt med asiatisk tartar-sauce på bund og top af burgerbollerne - tilføj salat og tomat, eventuelt tynde skiver rød chili og mango, efterfulgt af katsu-fiskebøfferne. Spises straks med fingrene!
Del

Seneste nyt

Annonce