Mandekogebogen

Panisse Fries: Kikærte-fritter

Nemme pommes frites på kikærter!

Der findes mange forskellige måder at lave pommes frites - den klassiske måde er selvfølgelig pomfritter på kartofler, som enten kan komme i ovn, på pande eller i friture.

Det afhænger af, hvad man er til - eksempelvis Triple Cooked Fries eller måske de perfekte, sprøde ovnfritter

Går man udenom kartofler kan man også lave fritter af mange andre råvarer - eksempelvis sprøde, saftige aubergine-fritter

Denne gang har jeg kastet mig over en klassiker fra det franske streetfood-miljø - som går under navnet Panisse Fries.

I al sin enkelthed pommes frites lavet på kikærter - rettere sagt kikærtemel. 

Det giver en god, dyb smag og så kan man relativt let få dem helt sprøde. Det eneste det kræver er blot fire ingredienser og lidt god tid til at køle dem ned inden fritering.

Det er hele humlen - herunder fanger du min opskrift på Panisse Fries:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Panisse Fries: Kikærte-pommes frites

Nem fransk snack!

2 portioner 2 timer, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram kikærtemel
  • 500 ml vand
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk olivenolie
  • 500 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at finde en form på ca. 20x20 cm, som du skal hælde kikærtemassen i til afkøling - smør den med olivenolie og stil den klar.
  2. Bring vandet i kog i en gryde og opløs salt og tilsæt olivenolie. Skru ned på middelvarme og hæld kikærtemelet i vandet under omrøring. Rør hele tiden i massen, indtil den tykner og samler sig som tapetklister eller en tyk grød - ca. 5-7 minutter. Hæld massen i den forberedte form og stil til afkøling. Minimum 2 timer.
  3. Varm olien op i en lille gryde til ca. 170 grader - i mellemtiden tager du panisse-massen ud af formen på et skærebræt. Skær den nu i mundrette stave - ikke få tynde, da de ellers kan knække. Fritér dem i den varme olie i 3-4 minutter, indtil de er let gyldne og sprøde. Afdryp på køkkenrulle og drys med lidt salt inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce