Det lette

Panisse Fries: Kikærte-fritter

Nemme pommes frites på kikærter!

Panisse Fries: Kikærte-fritter
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. april 2022

Der findes mange forskellige måder at lave pommes frites – den klassiske måde er selvfølgelig pomfritter på kartofler, som enten kan komme i ovn, på pande eller i friture.

Det afhænger af, hvad man er til – eksempelvis Triple Cooked Fries eller måske de perfekte, sprøde ovnfritter

Går man udenom kartofler kan man også lave fritter af mange andre råvarer – eksempelvis sprøde, saftige aubergine-fritter

Denne gang har jeg kastet mig over en klassiker fra det franske streetfood-miljø – som går under navnet Panisse Fries.

I al sin enkelthed pommes frites lavet på kikærter – rettere sagt kikærtemel. 

Det giver en god, dyb smag og så kan man relativt let få dem helt sprøde. Det eneste det kræver er blot fire ingredienser og lidt god tid til at køle dem ned inden fritering.

Det er hele humlen – herunder fanger du min opskrift på Panisse Fries:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kikærtemel 100 gram
Vand 500 ml
Fint salt 1 tsk
Olivenolie 2 tsk
Fritureolie/solsikkeolie 500 ml

Fremgangsmåde