Mandekogebogen

Pasta al Forno: Italiensk bagt pasta

Italiensk comfortfood på pasta-fronten!

Italienerne er ikke bleg for at lave comfort food, og en rigtig hyggeklassiker fra det italienske køkken er pasta al forno.

Det betyder i bund og grund 'pasta i ovn', og refererer til, at man lige bager pasta i et fad med fyld i ovnen, inden den serveres.

Man koger pastaen, indtil den er få minutter fra at være perfekt - så røres den sammen med tomatsauce, ost og lækkerier.

Selvfølgelig toppet af endnu mere ost.

Ovnbagt pasta, pasta al forno eller bagt ziti - kært barn har mange navne!

Det er lidt en slags italiensk mac-n-cheese, bare med lidt mere smæk på smagen. 

Den er naturligvis blevet 'adopteret' af amerikanerne, og går tit under navnet 'bagt ziti', som refererer til, at man kan bruge ziti-pasta til at lave retten.

Det er også en ret, hvor du kan vække kold pasta til live igen i en ny og lækker opskrift, som vækker minder til lasagne og pasta med tomatsauce.

Det er egentlig op til dig, hvilken slags pasta du vil bruge til opskriften - dog er spaghetti ikke så velegnet, da man laver et fad, hvor man 'skovler' maden op.

Her er det bedre med eksempelvis skruer, penne eller eksempelvis rigatoni. 

Denne opskrift på pasta al forno er meget klassisk og simpel - og herfra kan du varierer den i det uendelige.

Du kan tilføje italiensk pølse, hakket oksekød, grøntsager, flere krydderurter og selvfølgelig mange flere forskellige slags ost.

Men denne opskrift er en nem og lækker klassiker, som tager ingen tid at lave.

Du kan lave tomatsaucen på forhånd eller lade den simre i 15-20 minutter, inden du bruger den til opskriften - fang min opskrift på tomatsauce her.

Hjemmelavet tomatsauce.

Pasta, tomatsauce og rigeligt med ost - what's not to like?

Fang opskriften på en nem pasta al forno herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta al Forno/Ziti: Italiensk bagt pasta

Italiensk comfort food!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram pasta
  • 1 stk tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 150 gram ricotta el. mascarpone
  • 50 gram parmesanost
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum, kan undlades
  • 1 håndfuld cherrytomater, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Lav tomatsaucen som anvist i opskriften længere oppe - husk at den gerne må være godt potent i smagen, da den skal binde mange pastaer sammen!
  2. Forvarm ovnen på 200 grader almindelig ovn. Kog din pasta efter anvisningerne på pakken i rigeligt saltet vand, indtil der er 2 minutter tilbage af kogetiden - dryp dem af.
  3. Bland din tomatsauce med fintsnittet basilikum og ricotta/mascarpone - vend herefter tomatsaucen sammen med pastaerne.
  4. Fordel de tomatsauce-dækkede pastaer i et ildfast fad - fordel stykker af mozzarella udover og drys til sidst med revet parmesanost. Læg halverede cherrytomater på toppen, hvis du bruger disse.
  5. Bag fadet i ovnen i 20 minutter. Top af med lidt friskhakket persille og servér rygende varmt.
Del

Seneste nyt

ANNONCE