Aftensmad

Pizza Frusta

Den aflange pizza-båd!

Pizza Frusta
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. august 2022

Pizza er altid en gudespise, og hos italienerne fås den i mange former og varianter – alt fra napolitansk pizza, Pizza Fritta eller måske Tiella.

Og i kystbyen Sorrento syd for Napoli i Italien får man en speciel slags pizza, som bages som en aflang pizza-båd!

Det giver masser af sprød skorpe, en sjov form og en god måde at kombinere både klassisk pizza og halvindbagt pizza. 

Den går under navnet Pizza Frusta eller Pizza Sorrentina – en klassisk god simpel pizza med masser af smag, sparsomt fyld og en skarp konsistens.

Fang opskriften herunder – her finder du opskrifterne, du skal bruge til pizza-fyldet. Hjemmelavet pizzasauce/tomatsovs og teknikken til langtidshævet pizzadej.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe 1 stk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift) 2 dl
Frisk mozzarella 300 gram
God pepperoni, fuet-pølse, chorizo eller andet godt kød 1 håndfuld

Fremgangsmåde