Pizza er altid en gudespise, og hos italienerne fås den i mange former og varianter – alt fra napolitansk pizza, Pizza Fritta eller måske Tiella.
Og i kystbyen Sorrento syd for Napoli i Italien får man en speciel slags pizza, som bages som en aflang pizza-båd!
Det giver masser af sprød skorpe, en sjov form og en god måde at kombinere både klassisk pizza og halvindbagt pizza.
Den går under navnet Pizza Frusta eller Pizza Sorrentina – en klassisk god simpel pizza med masser af smag, sparsomt fyld og en skarp konsistens.
Fang opskriften herunder – her finder du opskrifterne, du skal bruge til pizza-fyldet. Hjemmelavet pizzasauce/tomatsovs og teknikken til langtidshævet pizzadej.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
1 stk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
2 dl
Frisk mozzarella
300 gram
God pepperoni, fuet-pølse, chorizo eller andet godt kød
1 håndfuld
Læs også: