Kartoffelsalat er en rigtig klassiker af et tilbehør, når vi rammer sommermånederne. Den klassiske i Danmark er med en dressing af cremefraiche og mayonnaise tilsmagt med friske krydderurter.
Den kan også serveres som lun kartoffelsalat – eller måske en lækker italiensk kartoffelsalat.
Men den findes i mange versioner verden over – og denne gang er rejsen gået til det sydlige USA. Her får man lidt en petriskål af køkkener og smage – lidt sydstatsfornemmelser og cajun blandet med gammeldags amerikansk.
Heraf en texansk kartoffelsalat, som er krydret med cajun-smage og lidt tex-mex-inspireret. Masser af krydderier, masser af fed cremefraiche og mayonaise – og det som skiller sig lidt ud på denne opskrift, foruden krydderierne, er æg og syltede jalapenos.
En rigtig grillvenlig kartoffel-salat fyldt med smag. Den er spicy, cremet og nem at lave!
Fang opskriften lige herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kartofler
1 kilo
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
3.50 dl
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
1 dl
Jalapenos, syltede
2 spsk.
hårdkogte æg
2 stk
Timian, tørret
0.50 tsk
Oregano, tørret
0.50 tsk
Hvidløgspulver
1 tsk
Spidskommen, stødt
0.50 tsk
Paprika (sød eller røget)
1 tsk
Cayennepeber eller chiliflager
0.50 tsk
Fint salt
0.50 tsk
Løg
0.50 stk
Læs også: