Det lette

Friske forårsruller med spicy kylling

Sprøde, velsmagende forårsruller med rispapir.

Friske forårsruller med spicy kylling
Vietnamesiske forårsruller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. juli 2020

Den klassiske forårsrulle er altid en sikker vinder, når man fylder alle mulige lækre grøntsager og saftigt kød i dem og efterfølgende får dem friturestegt eller ovnbagt.

Men hvis man vil variere en smule med lidt sprødere og måske sundere fyld, så er friske forårsruller med rispapir helt i gennem fantastisk – man får det sprøde element i grøntsagerne, og så er det et sundere og nemmere alternativ!

En klassisk vietnamesisk forårsrulle er ganske nem og velsmagende – og kan fyldes med alt muligt forskelligt fyld.

Friske forårsruller er navnet, der dækker over de fleste rispapirruller i det vietnamesiske køkken, hvor navnet hentyder til, at man ikke friturestreger sine forårsruller og lader rullen forblive 'frisk' eller 'rå'.

De findes i utallige afskygninger og er lidt samme tankegang, som når du skal finde fyld til dine burritos, pita, pandekager eller lignende – det er op til dig!

Du kan altid variere fyldt efter, hvad du ønsker at spise – de kan også anbefales med tigerrejer, paneret fisk eller lignende. 

Jeg bruger tit kylling, fordi det er et stykke protein, som er nem at krydre og tilberede og giver en god smag og konsistens i hjemmelavede forårsruller.

Men et par pesto-marinerede eller hvidsløgsmarinerede rejer eller måske en tofu stegt i rød karry? Det fungerer også helt sublimt.

Det er faktisk en af de opskrifter og retter, hvor proteinet og kødet ikke er det bærende element – det er nærmere det grønne fyld, som skal give den rigtige smag og konsistens.

Du går aldrig galt i byen med sprøde gulerødder, saftig agurk og en frisk omgang bønnespirer – selvfølgelig afsluttet med cremet avocado i skiver. 

Rispapir kan være en lille udfordring ved første øjekast, men er overraskende nemme at håndtere – og så kræver de ellers bare en smule fingerfærdighed for at få dem samlet og gjort spiseklare. 

Rispapir skal egentlig ikke tilberedes som sådan – den skal blot udsættes for varme i form af varmt vand, så selve rispapiret bliver medgørligt og muligt at folde. 

Sprøde grøntsager, sej rispapir og saftigt kød? Ikke et øje tørt.

Rispapirruller er sunde, lækre snacks, som sagtens kan agere både småsnacks til en større anretning eller alene som et fyldestgørende, mættende måltid.

Eventuelt kombineret med peanutbutter-sauce som dyppelse – den jeg dog oftest tyer til på en hurtig hverdag er en god sweet chilisauce, som passer perfekt sammen med de knasende grøntsager!

Se opskriften herunder, hvor du får en omgang friske forårsruller med knasende grønt.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Rispapir 12 stk
Gulerod 3 stk
Agurk 1 stk
Bønnespirer 2 dl
Kyllingebryst 300 gram
Paprika 1 tsk
Soyasauce 2 spsk.
Honning 1 spsk.
Avocado 2 stk
Limesaft 3 spsk.
Salt 1 tsk
Peber 1 tsk
Olivenolie 2 spsk.

Fremgangsmåde