Mandekogebogen

Friske forårsruller med spicy kylling

Sprøde, velsmagende forårsruller med rispapir.

Den klassiske forårsrulle er altid en sikker vinder, når man fylder alle mulige lækre grøntsager og saftigt kød i dem og efterfølgende får dem friturestegt eller ovnbagt.

Men hvis man vil variere en smule med lidt sprødere og måske sundere fyld, så er friske forårsruller med rispapir helt i gennem fantastisk - man får det sprøde element i grøntsagerne, og så er det et sundere og nemmere alternativ!

En klassisk vietnamesisk forårsrulle er ganske nem og velsmagende - og kan fyldes med alt muligt forskelligt fyld.

Friske forårsruller er navnet, der dækker over de fleste rispapirruller i det vietnamesiske køkken, hvor navnet hentyder til, at man ikke friturestreger sine forårsruller og lader rullen forblive 'frisk' eller 'rå'.

De findes i utallige afskygninger og er lidt samme tankegang, som når du skal finde fyld til dine burritos, pita, pandekager eller lignende - det er op til dig!

Du kan altid variere fyldt efter, hvad du ønsker at spise - de kan også anbefales med tigerrejer, paneret fisk eller lignende. 

Jeg bruger tit kylling, fordi det er et stykke protein, som er nem at krydre og tilberede og giver en god smag og konsistens i hjemmelavede forårsruller.

Men et par pesto-marinerede eller hvidsløgsmarinerede rejer eller måske en tofu stegt i rød karry? Det fungerer også helt sublimt.

Det er faktisk en af de opskrifter og retter, hvor proteinet og kødet ikke er det bærende element - det er nærmere det grønne fyld, som skal give den rigtige smag og konsistens.

Du går aldrig galt i byen med sprøde gulerødder, saftig agurk og en frisk omgang bønnespirer - selvfølgelig afsluttet med cremet avocado i skiver. 

Rispapir kan være en lille udfordring ved første øjekast, men er overraskende nemme at håndtere - og så kræver de ellers bare en smule fingerfærdighed for at få dem samlet og gjort spiseklare. 

Rispapir skal egentlig ikke tilberedes som sådan - den skal blot udsættes for varme i form af varmt vand, så selve rispapiret bliver medgørligt og muligt at folde. 

Sprøde grøntsager, sej rispapir og saftigt kød? Ikke et øje tørt.

Rispapirruller er sunde, lækre snacks, som sagtens kan agere både småsnacks til en større anretning eller alene som et fyldestgørende, mættende måltid.

Eventuelt kombineret med peanutbutter-sauce som dyppelse - den jeg dog oftest tyer til på en hurtig hverdag er en god sweet chilisauce, som passer perfekt sammen med de knasende grøntsager!

Se opskriften herunder, hvor du får en omgang friske forårsruller med knasende grønt.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Friske forårsruller/Vietnamesiske forårsruller med rispapir

Sprøde, saftige ruller!

12 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 12 stk rispapir
  • 3 stk gulerod
  • 1 stk agurk
  • 2 dl bønnespirer
  • 300 gram kyllingebryst
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. honning
  • 2 stk avocado
  • 3 spsk. limesaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Snit gulerødder og agurk i aflange, tynde stave. Vask bønnespirerne og skær avocadoerne ud i små, aflange både.
  2. Skær kyllingen ud i små tern og varm en pande med olie. Put kyllingen i en pose med paprika, soya, limesaft, honning, salt og peber og maser kyllingen grundigt.
  3. Hæld posens indhold på den varme pande og steg kyllingen færdigt. Lad den køle af i 10 minutter.
  4. Tænd for elkedlen med vand og tag den fra, når den så småt begynder at 'brumme'. Så har du nogenlunde håndterbar temperatur på vandet til rispapiret.
  5. Fugt et viskestykke i gennem, vrid det og læg det fladt på bordet. Det giver en overflade, hvor rispapiret ikke klistrer fast og er nemmere at håndtere. Hæld det varme vand i en tærteform eller stor flad tallerken.
  6. Læg rispapiret i tærteformen/tallerkenen og lad den suge vandet i 10-15 sekunder, hvorefter du forsigtigt tager den op og folder den ud på viskestykket. Fordel fyldet efter smag, og luk den ved at folde bund og top op først ind mod midten. Fold herefter den ene side helt indover, så den lukker omkring fyldet og de to andre foldninger - slut af med at folde den sidste side indover, så den lukker og 'klistrer' forårsrullen sammen. Prøv dig frem med mængden af fyld - ca. 1/4 af arealet på rispapircirklen kan fyldes, så det stadig er muligt at lukke den.
  7. Gentag processen. Når vandet bliver lidt for køligt, kan du spæde lidt til med den nu kogte vand.
Del

Seneste nyt

Annonce