Mandekogebogen

Friske forårsruller med spicy kylling

Sprøde, velsmagende forårsruller på den sunde skala!

Den klassiske forårsrulle er altid en sikker vinder, når man fylder alle mulige lækre grøntsager og saftigt kød i dem og efterfølgende får dem friturestegt eller ovnbagt.

Men hvis man vil variere en smule her til sommerperioden, så er friske forårsruller med rispapir helt i gennem fantastisk - man får det sprøde element i grøntsagerne, og så er det et sundere og nemmere alternativ!

Rispapir kan være en lille udfordring ved første øjekast, men er overraskende nemme at håndtere - og så kræver de ellers bare en smule fingerfærdighed for at få dem samlet og gjort spiseklare. 

Se opskriften herunder, hvor du får en omgang friske forårsruller med knasende grønt og spicy kylling!

ANNONCE

Friske forårsruller med spicy kylling

Sprøde, saftige ruller!

12 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 12 stk rispapir
  • 3 stk gulerod
  • 1 stk agurk
  • 2 dl bønnespirer
  • 300 gram kyllingebryst
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. honning
  • 2 stk avocado
  • 3 spsk. limesaft
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Snit gulerødder og agurk i aflange, tynde stave. Vask bønnespirerne og skær avocadoerne ud i små, aflange både.
  2. Skær kyllingen ud i små tern og varm en pande med olie. Put kyllingen i en pose med paprika, soya, limesaft, honning, salt og peber og maser kyllingen grundigt.
  3. æld posens indhold på den varme pande og steg kyllingen færdigt. Lad den køle af i 10 minutter.
  4. Tænd for elkedlen med vand og tag den fra, når den så småt begynder at 'brumme'. Så har du nogenlunde håndterbar temperatur på vandet til rispapiret.
  5. Fugt et viskestykke i gennem og læg det fladt på bordet. Hæld vandet i en tærteform, og sat elkedlen tilbage og tænd for den.
  6. Læg rispapiret i tærteformen og lad den suge vandet i 10-15 sekunder, hvorefter du forsigtigt tager den op og folder den ud på viskestykket. Fordel fyldet efter smag, og luk den ved at folde bund og top op først, efterfulgt af siderne.
  7. Gentag processen. Når vandet bliver lidt for køligt, kan du spæde lidt til med den nu kogte vand.
Del

Seneste nyt