Bagværk
5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær
Få inspiration til at bruge havens frugter og bær i det søde køkken!
Tidligere på sæsonen havde jeg første del af mit samarbejde med Dansukker i form af 5 velsmagende opskrifter på hjemmelavet syltetøj, hvor jeg eksperimenterede lidt forskellige smage, konsistens og sammensætninger. Eksempelvis en lækker, velsmagende syltetøj med blodrøde kirsebær og mørk rom – en ny favorit! Eller marmelade lavet på grønne, umodne æbler, som både fungerer som syrligt syltetøj, men også som et genialt lag til min brombærlagkage.
I part II af mit samarbejde med Dansukker har jeg igen kastet mig over sæsonens frugter og bær, men fokuseret på kagernes univers. Herunder får du 5 velsmagende opskrifter på nemme, lækre sommerdesserter og kager, som for alvor bringer sommeren frem på spisebordet. Alt fra brombærtærte til berlinere med stikkelsbærfyld.
Rarberhorn
– et dessert-take på den klassiske pølsehorn, hvor rabarber tilsmagt med vanilje udgør kernen i et lækkert stykke bagværk!
Læs opskriften her.
Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund
– en sprød, knasende tærte, hvor de saftige, parfumerede brombær akkompagneres af en knasende valnøddekaramel!
Se opskriften her.
Pocket Pies med danske æbler
– varme, dampende pakker med syrlige sommeræbler plukket direkte fra haven!
Se opskriften her.
Jordbærpizza
En dessert-venlig variation af en klassisk pizza, hvor fyldet er smagfulde danske jordbær og bunden er en krydret kageblanding med noter af lakrids!
Se opskriften her.
Berlinere med stikkelsbærfyld
– klassisk bagværk piftet op med syrligsøde stikkelsbær!
Se opskriften her.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Stikkelsbær (eller dit favorit-bær)
300 gram
Smør
60 gram
Mælk
250 ml
Rørsukker
100 gram
Vaniljesukker
1 spsk.
Kardemomme
1.50 tsk
Salt
0.50 tsk
Gær
30 gram
Æg
2 stk
Fritureolie/solsikkeolie
6 dl
Hvedemel
450 gram
Fremgangsmåde
Læs også: