Bagværk

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær

Få inspiration til at bruge havens frugter og bær i det søde køkken!

5 opskrifter på sommerkager med sæsonens frugt og bær
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 11. august 2018

Tidligere på sæsonen havde jeg første del af mit samarbejde med Dansukker i form af 5 velsmagende opskrifter på hjemmelavet syltetøj, hvor jeg eksperimenterede lidt forskellige smage, konsistens og sammensætninger. Eksempelvis en lækker, velsmagende syltetøj med blodrøde kirsebær og mørk rom – en ny favorit! Eller marmelade lavet på grønne, umodne æbler, som både fungerer som syrligt syltetøj, men også som et genialt lag til min brombærlagkage. 

I part II af mit samarbejde med Dansukker har jeg igen kastet mig over sæsonens frugter og bær, men fokuseret på kagernes univers. Herunder får du 5 velsmagende opskrifter på nemme, lækre sommerdesserter og kager, som for alvor bringer sommeren frem på spisebordet. Alt fra brombærtærte til berlinere med stikkelsbærfyld.

2122941

Rarberhorn

– et dessert-take på den klassiske pølsehorn, hvor rabarber tilsmagt med vanilje udgør kernen i et lækkert stykke bagværk!

Læs opskriften her.

2122942

Brombærtærte med karamelliseret valnøddebund

– en sprød, knasende tærte, hvor de saftige, parfumerede brombær akkompagneres af en knasende valnøddekaramel!

Se opskriften her.

2122944 scaled

Pocket Pies med danske æbler

– varme, dampende pakker med syrlige sommeræbler plukket direkte fra haven!

Se opskriften her. 

2122945

Jordbærpizza

En dessert-venlig variation af en klassisk pizza, hvor fyldet er smagfulde danske jordbær og bunden er en krydret kageblanding med noter af lakrids!

 

Se opskriften her.

2122950 scaled

Berlinere med stikkelsbærfyld

– klassisk bagværk piftet op med syrligsøde stikkelsbær!

 

Se opskriften her.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 70 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 15 pers.

Ingredienser

Stikkelsbær (eller dit favorit-bær) 300 gram
Smør 60 gram
Mælk 250 ml
Rørsukker 100 gram
Vaniljesukker 1 spsk.
Kardemomme 1.50 tsk
Salt 0.50 tsk
Gær 30 gram
Æg 2 stk
Fritureolie/solsikkeolie 6 dl
Hvedemel 450 gram

Fremgangsmåde