Mandekogebogen

Sloppy Joe: Burger med kødsovs

Snasket, lækkert og utrolig nem burger!

Sloppy Joe eller Sloppy Joe's er en ærkeamerikansk bruger med kødsovs.

Det er junkfood og fastfood, når det skal være virkelig nemt, lækkert og snasket.

I princippet er det en velsmagende og hjemmelavet kødsovs svøbt i et par burgerboller - that's it.

Tidligt i det 20. århundrede kom Sloppy Joe-konceptet på markedet i USA - de kom i form af mange forskellige navne i kogebøger, alt fra Toasted Deviled Hamburgers, Kreoler-burgere og minced beef burgers.

Og nu går de for det meste under navnet Sloppy Joe's.

Sloppy Joe er en meget familievenlig og børnevenlig ret, som også kan laves i store portioner og på ingen tid. 

Det er nemt, hurtigt og lækkert - og så kan det mætte mange munde.

Den findes i mange forskellige afskygninger - skal den være helt amerikansk snakker vi en kødsovs, der er druknet i ketchup og sød sennep.

Det kan noget til tømmermænd, men man må altså godt give den lidt mere kærlighed. 

Her får du mit take på en sloppy joe, som minder lidt om en mellemting mellem en dyb og intens millionbøf og en klassisk bolognese. 

Den er sødlig, smagfuld og cremet i konsistensen, så selve kødsovsen er nok til at udgøre alle ingredienserne til Sloppy Joe burger. 

Her finder du min opskrift på de perfekte burgerboller

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sloppy Joe: Burger med kødsovs

Snasket hapser!

2 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 300 gram hakket oksekød
 • 1 stk løg
 • 2 stk hvidløg
 • 1 stk hakkede tomater, dåse
 • 1 spsk. brun farin
 • 1 tsk salt + peber
 • 1½ dl bouillon, okse- eller grøntsags
 • 1 stk grøn peberfrugt
 • 20 gram smør
 • 4 stk burgerboller (se opskrift oppe i artiklen)

Fremgangsmåde

 1. Sloppy Joes er lidt ligesom millionbøf - der er ikke meget, der giver smag, så kødet skal have en over nakken på bruningen. Tag dit hakkede kød ud 30 minutter før stegning. Varm en pande op med en sjat olie til høj varme og smid kødet på en små stykker. Lad dem brune i 1-1,5 minut, indtil overfladen er brun og karamelliseret, hvorefter du forsigtigt vender kødet om på den anden side - rod endelig ikke i det, da det gør, at varmen skifter for meget og du risikerer, at kødet koger i stedet. Stil det til side efter bruning.
 2. Varm lidt olie op i en gryde og svits hakket løg og hvidløg i nogle minutter. Tilsæt peberfrugt i tern og steg i et par minutter. Tilsæt herefter det brunede kød, hakkede tomater, brun farin, salt og peber. Hæld bouillon over og kog det op.
 3. Lad det simre i ca. 60 minutter ved middelvarme uden låg, hvor du smager på det løbende - det vigtige er, at den simrer længe nok til, at det bliver en sammenhængende, cremet masse. Spæd endelig til med bouillon, hvis den begynder at blive tør. Når den er kogt ind, cremet og smagen sidder i skabet, røres smørret i de sidste 5-10 minutter og cremer den yderligere ind. Hvis den virker for flydende, kan du eventuelt jævne den med lidt vand og majsstivelse.
 4. Rist eventuelt dine burgerboller eller steg skæresiden i smør og top af med et par gode skefulde af sloppy joe-kødsovsen.
Del

Seneste nyt

ANNONCE