Mandekogebogen

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet tomat-ketchup!

Ketchup er nok en af de mest populære former for saucer, dip og dressing på internationalt plan, og det er faktisk ikke så svært at lave selv.

Denne opskrift bruger friske tomater - jo mere sæsonprægede og solmodne, jo bedre - men du kan bruge tomater fra hele året rundt. 

Den friske tomatsmag fungerer helt perfekt til at danne basen for en hjemmelavet ketchup, hvor eksempelvis dåsetomater og flåede tomater har en lidt mere syrlig og anderledes smag.

Vi nærmer os smagen af den ketchup, som vi kender det fra supermarkederne, men vi kan ikke nå helt frem på den 'autentiske' smag, med mindre man fylder den med alle mulige tilsætningsstoffer.

Dette er den perfekte ketchup, hvor du kører udelukkende naturlige råvarer!

Nu er det slut med Team Beauvais eller Heinz - nu kan du gå all-in på Team Hjemmelavet!

Når den får lov til at koge nok ind, så bliver den tyk og cremet - og så passer den perfekt til dyppelse til dine pommes frites, på toppen af din hotdog eller som smagsgiver til din cheeseburger. 

Den er krydret, aromatisk og meget velsmagende - og så tager denne opskrift under en time fra friske tomater til glas med hjemmelavet ketchup.

Det er ret fedt lige at hive sin hjemmelavede ketchup frem til en grillaften, hvor du lige supplerer din sommermad med et ekstra skud hjemmelavet guf.

Fang min opskrift på hjemmelavet ketchup herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet ketchup

På friske tomater!

1 portion 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 1750 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 500 gram solmodne tomater
 • 3 spsk. brun farin
 • 1 stk rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 dl grøntsagsbouillon
 • 1 dl fransk æblecidereddike
 • 1 tsk fint salt
 • ½ tsk allehånde, stødt

Fremgangsmåde

 1. Denne opskrift giver, hvad der svarer til 1 flaske tomatketchup i standardstørrelse a la Heinz og Beauvais. Skær dit rødløg i grove tern, halver dine hvidløg og svits dem i en gryde med olivenolie - de skal blive klare i farven.
 2. Skær også dine tomater i grove tern og smid ned til løgene efter ca. 5 minutter - sauter og svits dine løg i 8-10 minutter, indtil væsken fordamper og tomaterne næsten begynder at sidde fast i bunden.
 3. Nu tilsætter du eddike, bouillon, allehånde og brun farin - lad det simre i 10 minutter.
 4. Tag gryden kortvarigt af komfuret og blend massen grundigt i et minuts tid. Stil den tilbage på kogepladen og lad den småboble i godt og vel 30 minutter - smag gerne til undervejs. Den bliver mere kraftig i smagen, jo længere den står og simrer, så du kan være med til at vurdere, hvornår den sidder i skabet.
 5. Hæld den på skoldede flasker eller syltetøjsglas og opbevar dem i køleskabet - holdbarhed er ca. 1-2 uger. Du kan også fryse din ketchup ligesom med en tomatsauce.
Del

Seneste nyt

ANNONCE