Mandekogebogen

Reubens Sandwich: sandwich med surkål, sprængt oksebryst og russisk dressing

Amerikansk klassiker!

Jeg elsker sandwich i alle afskygninger.

Der er så mange forskellige muligheder i at konstruere en sandwich - når man både varierer brød, fyld og temperatur kan man få helt fantastiske smagsoplevelser.

Alt fra en asiatisk Banh-Mi og en smeltende, åndedrætsprovokerende Grilled Cheese Sandwich til en frisk og lækker Avocado Smash Sandwich og den klassiske BLT.

Denne gang har jeg kastet min kærlighed over en amerikansk klassiker, som går under navnet Reubens Sandwich.

Reubens Sandwich er opfundet i Nordamerika og er en sandwich, der består af sprængt oksebryst, sauerkraut, ost og russisk dressing - svøbt i brød, der minder lidt om rugbrød, men er den ‘amerikanske’ forståelse af rugbrød.

Hvilket i de danske supermarkeder nærmere svarer til klassisk bondebrød - den smarte mellemting mellem rugbrød og franskbrød.

Og mens du måske gik og troede, at bondebrød kun var til babymad og kræsne unger - så fungerer det eminent til en Reubens Sandwich.

Jeg vil så også indrømme, at et godt groft hjemmebagt surdejsbrød fungerer sublimt til formålet!

Der findes utallige historier om, hvordan sandwichen blev opfundet. Nogle mener at opskriftens ejermand er Reuben Kulakofsky, som fik en sandwich opkaldt efter ham til den ugentlige pokerrunde på Blackstone Hotel i 1920-35’erne.

Andre mener den blev opfundet af Arnold Reuben, en tysk-jødisk ejer af Reuben’s Delicatessen i New York City i 1908.

Uanset hvem der har opfundet den, så skylder vi dem et stort tak!

Reubens Sandwich er en skøn, mættende sandwich, som kombinerer dyb kødsmag med smeltende ost, syrlig sauerkraut og en god, sublim russisk dressing.

Reubens Sandwich eller ‘The Reuben’ er underligt nok ikke så velkendt herhjemme i Danmark - men du skylder dig selv at prøve at lave den.

Man afslutter hele sandwich-samlingen med at stege svineriet i rigeligt smør på panden. Det er lykke på en tallerken!

Herunder får du et par fifs til, hvordan du laver hjemmelavet Reubens Sandwich.

ANNONCE
Den perfekte Reubens Sandwich

Skal man selv lave sprængt oksebryst?

Det er ret nemt at lave selv, selvom det er tidskrævende. Men du kan vinde meget på smag - og så får du en steg, du både kan bruge til smørrebrød, sandwich, pålæg og steg til aftensmad. Men du kan sagtens købe det skiveskåret og færdigt hos slagteren.

Sådan laver du sprængt oksebryst.

Kan man selv lave surkål?

Surkål er ikke så udbredt i Danmark, men det er ret nemt at lave selv - du kan dog spare dig selv lidt tid og fange en sublim økologisk surkål hos Koro Danmark.

Her er opskriften på hjemmelavet sauerkraut.

Hvilket brød skal jeg bruge?

Mørkt brød. Rugbrød er i min optik lidt for groft, så bondebrød eller softkernebrød er et must. Groft surdejsbrød fungerer også sublimt.

Hvordan laver man russisk dressing?

Fang min opskrift på russisk dressing. Der er delte meninger om, hvorvidt man skal bruge russisk dressing eller thousand island dressing - i sidste ende er det en smagssag.

Opskrift på russisk dressing. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Reubens Sandwich

Amerikansk klassiker!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk bondebrød eller groft surdejsbrød, i skiver
  • 4 spsk. russisk dressing (se opskriften længere oppe)
  • 12 stk sprængt oksebryst (hjemmelavet eller fra slagteren), i skiver
  • 4 spsk. surkål (købt eller hjemmelavet)
  • 100 gram schweizerost (eller emmenthaler)
  • 80 gram smør, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Saml dine sandwiches ved at lægge skiver af ost på brødet - dernæst smøre et gavmildt lag russisk dressing efterfulgt af skiver af sprængt oksebryst og surkål. Pres sandwichen godt sammen.
  2. Smelt smørret på en pande, indtil det bruser op og steg sandwichen forsigtigt på begge sider i 2-3 minutter, indtil den er gylden, sprød og osten er smeltet.
Del

Seneste nyt

ANNONCE