Her er Anthony Bourdains foretrukne cocktail
En levemands favorit.
Når det kom til drinks, vidste Anthony Bourdain, hvad han talte om. Fra cachaca i Brasilien til vermouth i Madrid smagte den berømte kok og rejsevært på flere typer alkohol i Parts Unknown end de fleste gør i løbet af et helt liv. Men selvom han havde verden som sin legeplads, var Bourdains foretrukne cocktail en klassiker: Negroni.
Læs også: Sådan påvirker hårdt vand din madlavning
I et interview med Barron's i 2016 afslørede han, at han var en "klassisk cocktail-fyr." Hans kærlighed til Negroni var dog ikke, fordi han elskede ingredienserne – snarere det modsatte. "Jeg er ikke rigtig til gin, jeg kan ikke lide Campari, og vermouth siger mig heller ikke meget," sagde han. "Men sæt dem sammen med en skive appelsin? Det virker. Det er en rigtig voksen drink. Første tår er forvirrende og ikke særligt behagelig, men den vokser på dig."
Hvad er en Negroni?
Negroni er en klassisk italiensk cocktail lavet af lige dele gin, rød vermouth og Campari, pyntet med en skive eller skræl af appelsin. Kombinationen af sødme og bitterhed gør den unik – en drink, der kræver lidt tilvænning, men som belønner den tålmodige med en dyb og kompleks smag.
Bourdains twist på Negroni
Selvom Bourdain satte pris på klassikere, havde han sin egen måde at lave Negroni på. I en Late Night Eats-special på The Tonight Show demonstrerede han, hvordan han ændrede på de traditionelle lige dele af ingredienser. Bourdain foretrak næsten at fordoble mængden af gin i forhold til Campari og vermouth, hvilket gjorde hans version mere gin-fokuseret.
Han afsluttede sin cocktail med en skive appelsin i glasset og indrømmede, at han ofte nød en Negroni før offentlige optrædener eller som en aperitif inden et måltid. Men han advarede mod overforbrug: "Omkring nummer tre spørger du dig selv: 'Hvor er mine bukser? Og hvem er du egentlig?’" jokede han.
En cocktailelsker med forbehold
Selvom Bourdain havde en svaghed for Negronis, var han ikke den største fan af cocktails generelt. Han indrømmede, at han kunne nyde en Manhattan eller en sjælden sazerac, men foretrak som regel enkelhed. Hans favoritdrikke i fritiden var ofte straight Scotch eller Bourbon.
Bourdain havde også en afslappet tilgang til øl – hans eneste krav var, at den skulle være kold. Rosé beskrev han som en "kliché," men en han lejlighedsvis omfavnede, især om sommeren i The Hamptons eller til en god bøf.
Men én ting kunne han ikke udstå: tequila-shots. I et interview med Refinery 29 sagde han, at han hellere ville drikke af en gammel Pepsi-flaske med partikler flydende i. Når alt kommer til alt, var en Negroni nok en bedre løsning.