Sweet potato balls
Sprøde, cremede snacks!
I det thailandske og malaysiske gadekøkken falder man tit over en lækker hurtig snack, som bliver kaldt sweet potato balls.
I al sin enkelthed små kugler med sød kartoffel, stivelse og sukker, som smager skønt.
De er ikke rigtig hverken i det salte eller søde køkken - men bevæger sig lidt mere over i det søde køkken på grund af den tilsatte sukker, uden at være en decideret sød dessert.
Herunder får du mit take på den klassiske streetfood-snack - knasende udenpå og bløde indeni!
Grunden til de forskellige ingredienser:
Rismel = giver en sejhed og en god smag. (Autentiske opskrifter bruger også tapioka-stivelse, så hvis du har det på lager, kan dette også bruges!)
Majsstivelse + bagepulver = giver sprødheden og volumen og luftigheden.
Du kan vælge at spise dem, som de er - som de fleste autentiske gadekøkkener arbejder med, eller du kan drysse lidt flormelis på, fylde dem med syltetøj eller lave en lækker sødlig dip til.
Sweet potato balls
Sprøde og bløde!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 250 gram sød kartoffel
- 80 gram rismel
- 20 gram majsstivelse
- 1½ spsk. sukker, kan undlades
- 1 tsk bagepulver
- 4 dl solsikkeolie, til stegning
Fremgangsmåde
- Skræl dine søde kartofler, skær dem i tern og hæld dem i en gryde. Dæk dem med vand og kog dem møre i 20 minutter. Lad dem herefter køle af, indtil du kan røre ved dem.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og bland dem herefter ind i kartoflen - ælt indtil du har en sammenhængende dej, som ikke klistrer. Den skal minde lidt om en pebernøddedej - brug eventuelt lidt mere rismel, hvis den virker for klistret. Sukker er med til at give lidt mere sødme, men hvis du laver dip til dem, kan du springe sukker over.
- Varm olien op til middelhøj varme og rul små kugler af dejen - frituresteg dem ca. 5-6 af gangen i 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle. De holder sig sprøde i 30-60 minutter.