Mandekogebogen

Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel

Kartofler til nytår på en spændende måde!

Kartofler har altid haft en speciel plads i mit hjerte, og hvert år traditionen tro sørger jeg for, at man kan finde masser af inspiration til spændende opskrifter med kartofler til nytår - såvel som alle andre dage om året!

Kogte kartofler kan godt hurtigt blive en kedelig spise, hvis alt andet spiller ekstra godt, når nu det er nytårsaften - så derfor skal kartoflen have én over nakken.

Og jeg har i årenes løb været mange runder i kartoffel-laboratoriet, hvor der er kommet en række spændende kreationer ud af.

Alt fra nyklassikere til fortolkninger af gamle travere.

De sprøde, de cremede, de sovse-venlige og de blærede - der er noget for enhver smag i kartoffel-magi og herunder finder du nogle af de bedste bud på kartofler til nytår.

Listen vil løbende blive opdateret - følg med i kartoffel-eventyret hos Rallekj.

ANNONCE
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
ANNONCE
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Nytårskartofler: De bedste snacks, tilbehør og opskrifter med kartoffel
Udskriv opskriften

Pommes Anna-fritter

Sprøde lag!

4 portioner 3 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 1 time, 30 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram mellemstore kartofler
  • 60 gram smør
  • 1 spsk. friske krydderurter, kan undlades (estragon, timian, oregano, etc.)
  • 1 tsk salt
  • 500 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader. Start med at smelte dit smør i en gryde - det skal blot lige smelte, men forblive lunkent.
  2. Herefter skal du have skåret dine kartofler helt tynde - her vil jeg anbefale et mandolinjern for at få den bedste effekt. Det gør, at du kan få helt tynde lag, de hænger bedre sammen og så er det meget nemmere at at skære dem ud. Skræl kartoflerne, skær dem tynde og smid dem i en skål.
  3. Hæld den smeltede smør over kartoffelskiverne og vend dem rundt uden at knække dem.
  4. Smør et lille firkantet fad (jeg brugte et af størrelsen 15x20 cm og 6 cm i højden) med lidt af smørret og begynd at lægge kartoflerne i lag, så de dækker bunden - fortsæt med flere og flere lag, indtil du har brugt alle kartoflerne. Jeg fik ca. en højde på 7-8 lag kartofler - det er meget passende i forhold til tykkelsen og størrelsen på en pommes frites i det endelige resultat.
  5. Dæk dem med et lag stanniol og læg et mindre skål, en gryde eller andet der kan tynge dem ned, så de holder formen og klemmes sammen - stil dem i ovnen og bag dem i 1 time og 20 minutter. Tag dem herefter ud og lad dem køle af.
  6. Når de er kølet godt af, sættes de i køleskabet i minimum en times tid eller to.
  7. Efter afkøling lirkes kartoffelmassen forsigtigt ud af formen og lægges på et skærebræt. Skær nu aflange firkanter ud til fritter - læg dem på et fad og stil dem i fryseren i 45 minutter. Frysningen gør, at de holder bedre sammen, når de skal friteres og lagene ikke falder fra hinanden.
  8. Varm olien op i en gryde til ca. 160-170 grader - den skal ikke have fuld knald på fra starten af, da man ellers risikerer at få alt for mørke kanter og helt blød midte.
  9. Tag 4-5 fritter op af fryseren ad gangen og steg dem - lad resten blive, da de bedre holder på formen, hvis de er let frosne. Steg dem gyldne og sprøde i olien i ca. 4-5 minutter - lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys med salt og servér straks! De kan som minimum holde sig sprøde i 30-60 minutter efterfølgende.
Del

Seneste nyt

Annonce