Mandekogebogen

Sæt kryds i kalenderen til Bælgfrugternes Dag 2023

Fokus på bælgfrugternes mange egenskaber på tværs af landet.

Bælgfrugter er en undervurderet spise herhjemme i Danmark og baseret på statistik fra DTU Fødevareinstituttet, spiser danskerne i gennemsnit 2 g bælgfrugter om dagen - hvilket er svimlende langt fra de 100 g, som De Officielle Kostråd anbefaler os at spise.

Hvis du mangler en årsag til at kaste dig over en verden af bælgfrugter, så vil Rådet For Sund Mad med Bælgfrugternes Dag sørge for at sætte fokus på deres egenskaber, smagsmuligheder og diverse opskrifter på sund mad med bælgfrugter.

Den danske stjernekok Claus Meyer har også meldt sig på banen som bannerfører for konceptet:

”Kunne man få flere mennesker til at skifte noget af kødet ud med bælgfrugter, vil det give folkesundheden et løft – samtidig med, at vi bidrager til at løse nogle af verdens mest presserende problemer, der er indlejret i vores fødevareproduktion og i det globale fødevaresystem. Vi er nødt til at genfinde kærligheden til bælgfrugter”, siger Claus Meyer.

Datoen er d. 10. februar, men allerede fra 16. januar vil man kunne finde inspiration, opskrifter og meget andet til at fejre dagen på hos Rådet For Sund Mad.

Her er de vigtigste grunde til, hvorfor du bør spise bælgfrugter:

ANNONCE
Derfor bør du spise flere bælgfrugter

1) Bælgfrugter er en meget proteinrig råvare, der er fuld af fibre, mineraler og vitaminer.

2) Bælgfrugter er en råvare, som peger i en mere bæredygtig retning i klimaperspektivet

3) Bælgfrugter byder på stor variation i smag, tekstur og muligheder

4) Bælgfrugter er billigere og mere ‘drøje’ i brug, hvis det bruges som protein i stedet for kød

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE