Mandekogebogen

Pasta ai carciofi

Skøn italiensk pasta med artiskok-creme.

Pasta ai carciofi er en italiensk pastaret, der er lavet med artiskokker som hovedingrediens. Artiskokker er spiselige blomsterknopper, der har en let bitter smag og en delikat tekstur.

Opskriften på pasta ai carciofi stammer fra Italien, nærmere bestemt fra det romerske køkken. Artiskokker dyrkes i stor stil i Italien og er en populær ingrediens i mange italienske retter.

Romerriget havde stor indflydelse på udviklingen af det italienske køkken, og opskrifter som pasta ai carciofi har deres rødder i den romerske madtradition.

I Rom er artiskokken en særlig vigtig ingrediens og har længe været en del af det lokale køkken. Retten pasta ai carciofi er en delikat og smagfuld måde at nyde artiskokkerne på, og den er blevet en populær og klassisk ret i det romerske køkken.

Pasta ai carciofi er et eksempel på, hvordan det italienske køkken bruger friske lokale ingredienser til at skabe enkle, men velsmagende retter.

 Pasta ai carciofi er en klassisk ret, der typisk findes i det romerske køkken, hvor man enten kan lave det på friske artiskokker eller bruge artikskokhjerter på glas.

Den sidstnævnte er den mest nemme, og giver dig italiensk pasta-magi på ingen tid. 

Artiskokken har en cremet, syrlig og lækker smag, som sammen med pecorino, parmesan eller en anden god italiensk ost forvandler få råvarer til nem aftensmad.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta ai carciofi

Pasta med artiskokcreme!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 250 gram pasta eller spaghetti
 • 1 stk artiskokhjerter, glas
 • 1½ tsk citronsaft
 • 1 fed hvidløg
 • ½ tsk chiliflager, røde
 • 0,6 dl olivenolie
 • 70 gram parmesanost eller pecorino

Fremgangsmåde

 1. Sæt vand over til pastaen. Når vandet koger, tilsætter du salt og koger din pasta efter anvisningerne.
 2. I mellemtiden hælder du artiskokhjerter, citronsaft, chiliflager, olivenolie og et revet hvidløg i en blender - blend det til en cremet masse.
 3. Hæld det i en skål og rør den revne ost i - tag et par skefulde af pastavandet og hæld i blandingen, så det smelter let og varmer lidt op. Smag til med salt og peber.
 4. Når pastaen er al dente, røres denne i artiskokcremen, så den cremer sammen - server det på to tallerkner og spis med evt. lidt fintsnittet mynte på toppen.
Del

Seneste nyt

Annonce