Mandekogebogen

Grillguru Guy Fieri afslører sit geniale trick til saftige, smagfulde kyllingevinger

Det skal prøves!

Du kender ham måske bedst som den platinblonde, evigt energiske frontfigur i Diners, Drive-Ins & Dives – men Guy Fieri er langt mere end bare en TV-kok med flammeprint på skjorten. Han er selverklæret borgmester i Flavortown, og med en kæmpe fanskare og en række egne restauranter, produkter og festival-optrædener har han for længst cementeret sin plads som én af Amerikas mest toneangivende smagsdommere.

Læs også: 13 tips til mere effektiv shoppingliste

Og nu har han sat sig for at hjælpe dig med at opgradere dine kyllingevinger derhjemme – med ét lille trick, der, ifølge ham selv, er direkte adgangsbillet til Flavortown.

“Brin’ it on” – hemmeligheden ligger i lagen

Hvis du vil lave kyllingevinger som Guy Fieri, så starter det hele med et simpelt, men ofte overset skridt: brining.

“Mit første og vigtigste tip er stadig: Hold dem sprøde. Der er ikke nogen, der vil tygge i ubagt, slatten kyllingeskind,” siger Guy i et interview med Tasting Table. Men derfra tager han det til næste niveau:

“Noget vi gør i nogle af mine restauranter, er at bruge pickle juice i vores brine – vi kalder dem ‘pickle back wings’,” forklarer han. “Syren fra lagen mørner kødet og tilføjer samtidig en subtil, syrlig smag.”

Så ja – næste gang du tømmer et glas syltede agurker, så hæld ikke lagen ud. Brug den til at forvandle dine vinger til noget, der smager som om de er sendt direkte fra et amerikansk BBQ-paradis.

Fieri anbefaler også at kaste en dill rub ovenpå og servere det hele med en lille skarp én – fx et shot Jack Daniel’s. For den fulde Flavortown-vibe? “En kold margarita med Santo Tequila,” siger han med et grin.

Mere end bare wings

Flavortown er ikke bare et sted – det er en livsstil. Og Guy Fieri vil gerne gøre det nemmere for alle at bringe den der intense smagsoplevelse hjem i køkkenet. Hans nye serie af Flavortown-saucer og rubs er udviklet med netop det mål.

“Jeg har været overalt og smagt alverdens wings – og de bedste smage har vi samlet i den her kollektion,” fortæller han.

Blandt favoritterne er den klassiske OG Buffalo og den spicy Sizzling Asian. Men én særlig nyhed har Guy et blødt punkt for: Ultimate Steak Butter Seasoning – en shortcut til “cowboy butter”, som han beskriver som en “killer flavor profile”.

Hans tip? Brug saucerne ikke kun på vinger. “Hvis det smager godt på en wing, så rocker det sikkert også på en kyllingelår, grillet blomkål eller endda brune rosenkål,” siger han. Don’t be handcuffed by labels – som han så flot formulerer det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce