Mandekogebogen

Spinat-deller med sweet potato fries og vegansk mayo

Nem og lækker vegetarisk og vegansk aftensmad!

Planteslagterne har været ude med et nyt produkt i deres stigende sortiment af smagfulde alternativer til kød.

Det seneste skud på stammen er Spinat-dellen, som er en smagfuld, mættende kombination af spinat, kikærter, kartofler og selleri.

Herunder finder du en opskrift på, hvordan du kan servere Spinat-dellerne på en kødfri dag!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spinat-deller med sweet potato fries

Sundt og vegetarisk!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

Spinat-deller
  • 1 stk spinat-deller fra planteslagterne, pakke

Vegansk mayo
  • 1 dl soyadrik
  • 1 stk citron, saften heraf
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 1 tsk sennep
  • 0,3 tsk fint salt + peber

Sød kartoffel-fritter
  • 800 gram sød kartoffel
  • 1 tsk fint havsalt
  • 1 dl smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på omtrent 200 grader. Skræl og skær dine søde kartofler til tynde pommes frites- lignende skiver, og placér dem på en bradepande med bagepapir. Hæld en smule olie ovenpå kartoflerne og tilsæt havsalt. Vend nu kartoflerne med fingrene, så olie og salt fordeles godt. Sæt nu dine kartofler i ovnen i 30-40 minutter, og mens du venter på dem, laver du din mayo og steger dine spinat-deller.
  2. Tilsæt olie på en middelvarm stegepande og kom dine spinat-deller på. Lad dem få et par minutter på hver side.
  3. Smid sojadrik, basilikum, sennep, salt og peber i en foodprocessor eller i en skål og blend det med en stavblender. Under omrøring tilsættes olien, og der blendes til massen får en cremet konsistens. Smag den evt. til med salt og peber, og wupti – så er der mayo. Tag dine sweet-potato-fries ud af ovnen, server dem på en tallerken sammen med dine spinat- deller og din lækre, hjemmelavede mayo og så er der serveret.
Del

Seneste nyt

Annonce