Mandekogebogen

Julepizza med and

Confiteret and og spicy lynsyltet rødkål!

Pizza er ikke altid noget, man forbinder med den søde juletid - men det vil vi forsøge at gøre noget ved med denne opskrift!

I samarbejde med Ooni har jeg designet en julepizza, som ret hurtigt kunne blive en klassiker til højtiden - saftig, nem og smagfuld, og så kan den både bruges som et måltid til eksempelvis julefrokosten såvel som tømmermændene efterfølgende!

Jeg bruger en langtidshævet pizzadej til formålet - den går man aldrig galt i byen med i en pizzaovn.

Til formålet brugte jeg Ooni Koda 16, som er deres skønne all-around pizzaovn, som kan klare pizzaer på ingen tid - selv i et koldt, snedækket landskab!

Pizzaen er fyldt med tynde skiver kartoffel, mozzarella, rosmarin og strimler af confiteret and - efter bagning toppes den med lynsyltet, spicy rødkål.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Julepizza med and

Smagfuld og nem!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej og fyld
  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
  • 2 stk bagekartoffel
  • 250 gram frisk mozzarella
  • 2 tsk rosmarin (frisk eller tørret)
  • 100 gram confiteret and, i strimler

Spicy lynsyltet rødkål
  • 2 håndfuld rødkål eller rød spidskål, strimler
  • 3 dl eddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. sennepskorn (og evt. andre syltekrydderier)
  • 1½ tsk røde chiliflager

Fremgangsmåde

  1. Snit din rødkål i tynde strimler. Bring en gryde i kog med eddike og sukker - når det bobler, tilsætter du krydderierne. Lad det simre i 4-5 minutter, og sluk for blusset. Smid rødkålen i gryden og lad det stå i væsken i 10-12 minutter - ikke længere, så mister det sprødheden. Lad det afdryppe i et dørslag.
  2. Forvarm din pizzaovn til 250 grader. Form din dej til pizzaer og fordel mandolin-skårede skiver af kartoffel efterfulgt af stykker af mozzarella samt rosmarin - trevl anden i mindre stykker og fordel på din pizza.
  3. Når pizzaovnen er varm, sætter du pizzaen ind i 60-90 sekunder, vend den undevejs - når osten er smeltet og anden er let stegt i overfladen, er pizzaen klar. Direkte fra ovnen lægger du den lynsyltede rødkål på toppen - så er der serveret!
Del

Seneste nyt

Annonce