Mandekogebogen

Onion Steak Sandwich

Smagfuld sandwich med culottesteg.

Culottesteg er en skøn udskæring, der altid egner sig til en fredag aften med rødvin, kartofler i ovnen og en god sauce.

Ofte er der rester dagen efter, som passer ret så lækkert til en sandwich, som forvandler resterne til et nyt, fantastisk måltid - eksempelvis min Onion Steak Sandwich.

En simpel, lækker sandwich lavet på Dyrbars skønne Kalveculotte, hvor jeg har tilberedt den rosa med sprødt krølfedt.

Sandwichen bygges op af et lyst brød - eventuelt ciabatta, men du kan også bruge lige den slags brød, du har lyst til. 

Brødet smøres med masser af Dijon-sennep efterfulgt af en bitter rucola, peberfrugt/chili og syltede agurker - dertil kommer en cremet omgang bløde løg, tynde skiver af culottesteg og et frækt lille pocheret æg til at binde det hele sammen.

Simpelt, nemt og uimodståeligt - fang opskriften herunder til næste gang, dine rester skal have en opgradering:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Onion Steak Sandwich

Smagfuld culotte-sandwich!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk flute, sandwichbrød eller bagel
 • 3 stk løg
 • 2 håndfuld rucola
 • 1 stk chili/peberfrugt
 • 2 spsk. dijon-sennep
 • 200 gram culottesteg, tilberedt
 • 2 stk æg
 • 4 stk syltede agurker
 • 50 gram smør

Fremgangsmåde

 1. Sørg for at have den perfekte culottesteg klar og tilberedt - det er egentlig ret simpelt. Fedtet skal ridses i rudemønster, derefter gnides i en blanding af olivenolie, salt og revet hvidløg. Derefter 45-50 minutter ved 180 grader almindelig ovn, indtil kernetemperaturen er ca. 58 grader. Sprød skorpe og rosa midte!
 2. Snit dine løg i tynde skiver og smid den på en pande med lidt smør eller olivenolie - skru op på middelhøjvarme, og rør i dem i 4-5 minutter, indtil de brunet lidt. Skru nu ned og smid en klat smør mere på, og læg et stykke stanniol over - rør i dem hver 4-5 minut i 25-30 minutter, indtil du har cremede, bløde løg. Smag til med salt, peber og eventuelt et skud tabasco.
 3. Hæld en liter vand i en lille gryde og bring det let i kog med en sjat eddike, hvis du har det. Lav en lille hvirvel med en gaffel eller piskeris og slå et æg ud i hvirvelstrømmen - lad den forsigtigt samle sig i det let boblende vand i 4-5 minutter, indtil du har en blød, smilende pocheret æg. Gentag processen med æg nummer to. Læg dem på et viskestykke, mens du forbereder resten.
 4. Flæk dine flutes og smør dem med et gavmildt lag Dijon-sennep - fordel frisk rucola, finsnittet peberfrugt eller chili (alt efter humør!) og skiver af syltet agurk.
 5. Fordel bløde løg efterfulgt af tynde skiver culottesteg - afslut med det pocherede æg, som du lige giver et 'snit', inden du lægger toppen på. Så kan æggeblommen lige creme sandwichen ind!
Del

Seneste nyt

Annonce