Onion Steak Sandwich
Smagfuld sandwich med culottesteg.
Culottesteg er en skøn udskæring, der altid egner sig til en fredag aften med rødvin, kartofler i ovnen og en god sauce.
Ofte er der rester dagen efter, som passer ret så lækkert til en sandwich, som forvandler resterne til et nyt, fantastisk måltid - eksempelvis min Onion Steak Sandwich.
En simpel, lækker sandwich lavet på Dyrbars skønne Kalveculotte, hvor jeg har tilberedt den rosa med sprødt krølfedt.
Sandwichen bygges op af et lyst brød - eventuelt ciabatta, men du kan også bruge lige den slags brød, du har lyst til.
Brødet smøres med masser af Dijon-sennep efterfulgt af en bitter rucola, peberfrugt/chili og syltede agurker - dertil kommer en cremet omgang bløde løg, tynde skiver af culottesteg og et frækt lille pocheret æg til at binde det hele sammen.
Simpelt, nemt og uimodståeligt - fang opskriften herunder til næste gang, dine rester skal have en opgradering:
Onion Steak Sandwich
Smagfuld culotte-sandwich!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk flute, sandwichbrød eller bagel
- 3 stk løg
- 2 håndfuld rucola
- 1 stk chili/peberfrugt
- 2 spsk. dijon-sennep
- 200 gram culottesteg, tilberedt
- 2 stk æg
- 4 stk syltede agurker
- 50 gram smør
Fremgangsmåde
- Sørg for at have den perfekte culottesteg klar og tilberedt - det er egentlig ret simpelt. Fedtet skal ridses i rudemønster, derefter gnides i en blanding af olivenolie, salt og revet hvidløg. Derefter 45-50 minutter ved 180 grader almindelig ovn, indtil kernetemperaturen er ca. 58 grader. Sprød skorpe og rosa midte!
- Snit dine løg i tynde skiver og smid den på en pande med lidt smør eller olivenolie - skru op på middelhøjvarme, og rør i dem i 4-5 minutter, indtil de brunet lidt. Skru nu ned og smid en klat smør mere på, og læg et stykke stanniol over - rør i dem hver 4-5 minut i 25-30 minutter, indtil du har cremede, bløde løg. Smag til med salt, peber og eventuelt et skud tabasco.
- Hæld en liter vand i en lille gryde og bring det let i kog med en sjat eddike, hvis du har det. Lav en lille hvirvel med en gaffel eller piskeris og slå et æg ud i hvirvelstrømmen - lad den forsigtigt samle sig i det let boblende vand i 4-5 minutter, indtil du har en blød, smilende pocheret æg. Gentag processen med æg nummer to. Læg dem på et viskestykke, mens du forbereder resten.
- Flæk dine flutes og smør dem med et gavmildt lag Dijon-sennep - fordel frisk rucola, finsnittet peberfrugt eller chili (alt efter humør!) og skiver af syltet agurk.
- Fordel bløde løg efterfulgt af tynde skiver culottesteg - afslut med det pocherede æg, som du lige giver et 'snit', inden du lægger toppen på. Så kan æggeblommen lige creme sandwichen ind!