Mandekogebogen

Alt du skal vide om vin til maden

For mange mennesker er god mad og god vin to ting, som går hånd i hånd. En god flaske vin kan komplementere maden på en helt speciel måde, som ingen andre drikkevarer kan gøre det, hvorfor en god menu sjældent er helt fuldendt uden en god drue ved siden af. 

Men for at opnå den ultimative smagsoplevelse, handler det naturligvis om at vælge den helt rette vin til netop den menu, du serverer. 

Det kan dog være svært at finde rundt i de mange forskellige vine, og der er således mange ting, du skal tænke over, når du vælger vin til maden. 

Du skal også tænke over selve præsentationen af vinen, da gode glas og et godt vinfilter har stor betydning for, om du får så meget ud af vinen, som den fortjener. Hos Wineman kan du finde alt tilbehør til dine vine, så du kan få det maksimale ud af både præsentation og smag. 

Hvad er den rette vin? 
Med et par simple guidelines kan du komme rigtig langt, når du vil vælge vin til middagen, selvom det er svært at finde rundt i det store udvalg af vine på markedet. Men hvis du bare husker, at der skal være god balance mellem maden og vinen, kommer du aldrig til at gå helt galt i byen. 

Det betyder, at maden ikke må være for kraftig i forhold til vinen, og at vinen ikke må være for kraftig i forhold til maden. Derfor er lette og lyse vine et godt valg til lette retter som eksempelvis fisk, mens mere kraftige vine er det rette valg til mere kraftige retter som eksempelvis vildt. 

Til mere krydrede retter er en endnu kraftigere vin et godt valg, mens en syrlig vin går godt med mere fede retter. Endeligt skal søde retter komplementeres med en sød vin. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE