Alt hvad du skal vide om sushi
Dette indhold er sponsoreret.
Sushi er siden 1980'erne blevet mere og mere populært i den vestlige verden. Oprindelig var sushi Japanernes nationalret, men er nu blevet til en af de mest populære retter rundt omkring i verden. Sushien er både sund, praktisk og meget lækker. Sushiens mange udformninger og smagsvarianter har taget verden med storm. Du kan få sushi mange steder, for eksempel hos sushi Frederiksberg, hvor de serverer alt fra nigiri, maki, sticks til andre japanske snacks og specialiteter. Sushi er nemt, da det både kan fungere som en hurtig take-away snack, til en restaurantoplevelse, men også som nem lækker take-away, hvis du pludselig får uventede gæster til middag. Hvis du skal holde et større arrangement, så er sushi-catering også en mulighed, hvor dine gæster får en smagfuld, nem og spændende madoplevelse.
Hvorfor er sushi så populært?
Sushirestauranter findes overalt, og sushi er ligesom McDonald's og andre fastfoodkæder blevet et brand. Kulturen med at spise rå fisk eller såkaldt sushi har dog ikke altid været så populært, som det er i dag. Men med tilføjelse af nogle karakteristiske ingredienser, som for eksempel avocado hjalp det retten på vej, så folk blev mere vant til den nye eksotiske mad.. Sushi-menuerne voksede yderligere med nyt fyld, dressing og dyppelse. Sushi er sund mad, især på grund af fisken, tangen og grøntsagerne. Så. det er en relativt sundt valg af fastfood. Den er ikke uden kalorier eller fedt, og det er forholdet mellem ris, fisk og grøntsager, der er afgørende for, hvor sund din sushi er. Hos Sushi Frederiksberg får du din takeaway pakket godt ind, sammen med spisepinde og div. dyppelse, så du kan tage den med som picnic i parken eller med på en date med kæresten. Man spiser sushi med spisepinde, men man må faktisk også gerne spise den med fingrene. Nemmere bliver det ikke. Og så er det en fornøjelse for gane såvel som øjne.
Sushiens historie
Mange har den opfattelse, at sushi stammer fra Japan, og at dens popularitet stammer derfra. Det er både rigtigt, og forkert. For første sted man læste om sushi var i et kinesisk leksikon fra det 2. århundrede. Her brugte man nemlig en konserveringsmetode til saltet fisk, hvor fisken blev lagt i gæret ris. Fisken blev efter den færdige konservering spist rå, og risen blev kasseret. I det 8. århundrede blev konserveringsmetoden introduceret i Japan, hvor retten så over årene har udviklet sig og er spredt over det meste af verden.