Mandekogebogen

Det kan du opleve i Odense

Odense er Danmarks tredje største by, og er en fantastisk by at opleve ting i, om du bor dig eller er på besøg. Der er mange kulturelle, historiske, kulinariske og andre oplevelser at gøre sig, både i byens smukke midte og i resten af byen. Her er nogle centrale ting du kan opleve, når du er på besøg i Odense, eller bare ønsker en hyggelig aften eller en udflugt med familie eller venner.

Kulinariske oplevelser i Odense

Odense har mange fantastiske restauranter, der serverer mad fra en lang række køkkener. Særligt det danske køkken finder du godt repræsenteret i Odense. Ud over en lang række cafeer, der ofte har en mere alsidig menu, finder du mange restauranter der særligt specialiserer sig i det danske køkken, på både en traditionel og moderne vis, samt på måder der kombinere måde det traditionelle og det moderne. Her kan f.eks. nævnes Oluf Bagers Gård, hvor du både kan få frokost, take-away, samt en 9-retter aftenmenu, alt sammen fra et moderne dansk køkken, lavet af gode råvarer. Dansk mad kan være mange ting, og der er mange restauranter i Odense der kan overraske.

Kulturelle oplevelser i Odense

Odense er særligt kendt som H. C. Andersens fødeby, og du finder mange kulturelle oplevelser, der er eventyrlige og handler om H. C. Andersen. Du kan f.eks. besøge der hvor H. C. Andersen boede, og få et indblik i den danske eventyrforfatters liv og historie. Du kan også besøge det nye H. C. Andersen Hus, der formidler H. C. Andersens eventyr og liv på en nytænkende og spændende måde, der er rettet mod både børn og voksne.

Derudover kan man nævne den fynske landsby, der er en landsby hvor du kan opleve det helt gamle Danmark og bondelivet. Du kan gå mellem de skønne bygninger i bindingsværk og stråtag, og nyde de skønne oplevelser. Hvis du er mere til museer, kan du besøge jernbanemuseet, der indeholder en række udstillinger om jernbanehistorie, f.eks. gamle toge af historisk interesse. I Odense finder du også Kunstmuseet Brandts, der er et smukt museum i en gammel tekstilfabrik. Her finder du både klassisk og moderne kunst, samt fotografier og film. Her er noget til alle, både den kunstkyndige og den kunst interesseret, eller bare den kulturelt interesserede, der gerne vil se kunst.
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce