Mandekogebogen

Læserhistorie: "Mission" possible

På restaurantmission!

Jeg står bjergtaget og kigger ud over Inderhavnen, der tager sig glimtende ud i forårets aftensol. Mine øjne fanges af et rødt neonskilt; ”Mission”.

Klokken slår 17.52, da jeg træder ind i restauranten, og et lige så fængende neonskilt på væggen byder mig velkommen. Jeg har bestilt to billetter til eventet ”Mission Havnekøkken”, som er noget, der månedligt foreligger på restauranten. Den nette sum af 95 kr. giver man for et måltid skabt af danske råvarer.

ANNONCE
Læserhistorie: "Mission" possible

Jeg havde været på jagt efter et spisested i København, der kunne opfylde følgende tre kriterier:

1) Det skal være kvalitet, men uden at man behøver tømme sparegrisen.

2) De skal på en eller anden måde have øje for miljøet.

3) De skal servere kolde, velsmagende cervezas, por favor.

Ved et heldigt tilfælde falder jeg over restauranten ”Mission” på nettet. Restauranten har kun eksisteret siden oktober 2018, og mit førstehåndsindtryk er, at stedet giver mig følelsen af både feriestemning og hjemlighed. Mission har, sammen med restauranterne Almanak og Studio, ramme i den mintgrønne, art deco-bygning, som i 1937 blev tegnet af den danske arkitekt Kristoffer Nyrop Varming. Den aflange bygning ligger lige ud til Havnefronten.

”Vil I have havudsigt?” Spørger tjeneren, og er allerede i færd med at rykke to overskydende stole. En komplet udsøgt udsigt ved solnedgang? ”Ja tak! Meget gerne”, svarer vi hurtigt.

Vi får stukket drinkskort i hånden, hvor både de københavnske, landlige og internationale smagsløg kan blive tilfredsstillet. Bl.a. kan Mission byde på kolde øl fra Mikkeller og Brewery Møn. For en øl-excentrikertegner det virkelig godt.

Jeg kigger rundt, og får øje på en stor åbning ud mod restaurantens køkken, hvor en mand i grå T-shirt og forklæde begynder at kaste rundt med dej – Som i sidste ende vil blive til Missions kendetegnende surdejsbrød.

ANNONCE
Læserhistorie: "Mission" possible

Jeg har læst mig frem til på Missions hjemmeside, at når de ikke kaster rundt med dej, og holder deres månedlige event, så serveres maden fra menukortet til deling på bordet. Dette er Missions hovedkoncept, som går på, at der: ”er en fri og kreativ tilgang til maden, der stammer fra en californisk tankegang, hvor mennesker med mange hundrede forskellige baggrunde lever og spiser sammen side om side.”

Fra menukortet er der rige muligheder. Man kan enten komme på hvad Mission kalder en ”Kitchen Trip” til en fast pris på 295,- eller vælge imellem en varietet af retter under kategorierne snacks, pizze og plates.

En tår af Brewery Møn’s lyse øl, når både at varme og køle i kroppen inden første farverige platte stilles foran os. Sprøde skiver surdejsbrød med en salat, der syner næsten lige så sprød, dertil. Ikke mange minutter efter serveres ”the main dish”, som jeg med løbende mundvand havde set frem til hjemmefra. Denne skærtorsdags tema på Mission er ”det italienske køkken”. Hvilket lykkes med et bankende pletskud. Hjemmelavede tagliatelle bånd, der smyger sig cremet i tallerkenen med svinenakke, oksehaleragout og knas-ost.

ANNONCE
Læserhistorie: "Mission" possible

”God mad skal deles” fortæller Mission på deres hjemmeside, og ud over deres interesse i at bringe mennesker sammen om måltidet, får de mit madhjerte til at falde pladask, når de har dyrevelfærd, miljøet og lokale råvarer efter årstiden i centrum. Jeg finder det indtil videre svært, at tildele Mission kritik, da de udover at have opfylde mine tre kriterier, lægger yderligere coolness til den samlede oplevelse.

Så hvis du har et ønske om at nyde et smagsnuanceret tvist uden sammenligning med dine kære eller en kommende kær, kan du samtidig læne dig tilbage og vide at tingene i baglokalet spiller.

Du vil møde et kulant personale midt i en cool indretningsstil, og hvis du ikke som mig, tørster efter øl, kan du gå på ”Mission” i vinsektionen. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, at jeg er kvinde på mission.

Læserhistorie skrevet af Mie L. Ritter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce