Mandekogebogen

Overrask dine middagsgæster

Dette indhold er sponsoreret.

Det er skønt at have gæster, men når det er nogen, man kender rigtigt godt, kan det af og til også blive en smule forudsigeligt. De samme historier, der flyver henover bordet. De samme holdninger, planer, skavanker og drømme. Ofte er det maden, som kan være det overraskende element, men efter noget tid er det som om, at heller ikke dén, bringer noget nyt på banen. Især hvis man ikke går så meget op i det gastronomiske.  Her er det så at dit valg af vin kan komme med noget nyt og starte nogle andre samtaler.

Få startet nye samtaler

Alle mennesker kan smage vin og gøre op med sig selv om de kan lide den eller ej – også selvom man overhovedet ikke går det mindste op i vin. De kan også fortælle, hvorfor de synes den smager godt eller det modsatte. Med andre ord kan alle være med og dele ud af hvad både næse og smagsløg fortæller dem. Og det gode er, at der ikke er nogen facitliste, når det kommer til vin. Det hele afhænger af smag og behag. Men derfor er det alligevel sjovt at høre, hvordan andre opfatter de vine, der står på bordet. For vi smager vin forskelligt … plus det ofte sker, at vine får minder frem, som får samtalen ved bordet til at nå nye højder. Dertil skal man jo ikke overse, at vin i det hele taget har det med at løfte stemninger.

Vælg mellem masser af smagekasser

Genvejen til en sjov aften med dine gæster kunne derfor være en smagekasse vin eksempelvis fra finewines.dk, der har landets største udvalg af de bedste vine fra hele verden. Her finder du en lang række forskellige smagekasser, som alle er bygget over et særligt tema. Det kan være forskellige vine fra en rigtig god producent, hvor du ofte både får røde og hvide. Det kan også være en udvalgt drue, som går igen i alle flasker, som for eksempel Chardonnay dyrket under meget forskellige forhold. Eller vine fra en bestemt region, men fra forskellige producenter. Men kig selv ind forbi finewines.dk og find den smagekasse, som du tror du og dine gæster vil få mest sjov ud af. Du behøver det naturligvis ikke, men der kan godt være noget sjovt i at camouflere flaskerne eksempelvis med stanniol, som ingen ved bordet kan se, hvor vinen kommer fra. Det er nemlig sådan, at nogen godt kan være en lille smule forudindtaget, hvis man kan se, hvor vinen kommer fra. Men er etiketten dækket til, kan man kun bedømme ud fra, hvad der er i glasset. Og det er selvfølgelig sådan det skal være. Aldrig dømme på udseendet. Rigtig god fornøjelse!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce