Mandekogebogen

Overvejer du at finansiere dit madeventyr med et lån? Dette skal du holde øje med

Sponsoreret af Lead Supply

Vi kender allesammen til det med at der er noget vi står og mangler penge til. Det kan være mange forskellige ting vi mangler penge til og behøver ikke nødvendigvis at være en materiel ting. 

Går du rundt med en lille drøm i maven om at udleve dit eget lille ‘madeventyr’? Og overvejer du at finde finansiering til det med et lån? Så er der nogle ting du skal være særligt opmærksomme på. Du kan nemlig let ende op med et lån som ikke er økonomisk hensigtsmæssig og kan tynge dine chancer for at slå igennem. Denne artikel vil komme ind på hvad du især skal passe på og holde øje med, inden du hopper ud i at låne til dit madeventyr. Et ‘madeventyr’ kan være mange ting - det kan være du gerne vil starte dit eget spisested, lave en food truck eller et helt tredje koncept. Uanset målet, er fælles for disse at de vil involvere en hvis mængde kapital. Det er langt fra alle som har en bankbog der kan finansiere et nyt iværksætter-eventyr, hvoraf mange vælger at kigge imod finansiering via lån.

I dagens Danmark er det nemt at finde en udbyder online som vil tilbyde dig et erhvervslån, det er ingen problem. Problemet opstår i, at tilgængeligheden og hastigheden for optagelse af online lån, er blevet så udbredt og høj, at det nemt kan gå galt. Dette kan være i form af skyhøje renter, gebyrer, lån af større beløb end nødvendigt mm. Selvom det er nemt og let tilgængeligt, er det vigtigt at man træder en smule på bremsen. Der er nemlig nogle ting som du bør holde øje med, inden du går ud og låner til dit madeventyr. 

Lånetyper: Kend forskellene så du kan vælge det rigtige 

Hvis du gerne vil finde det rigtige lån til dit madeventyr, kan det være en god ide at sætte sig ind i de forskellige typer af lån der findes. Mange lån defineres forskelligt, men dækker over det samme og kan forvaltes ens. Det mest gængse og omtalte lån er, erhvervslån, forbrugslån, realkredit lån, billån, bank lån, kviklån, sms lån og privatlån - for at nævne nogle af dem. Forbrugslån, privatlån, kviklån og sms lån dækker reelt set over det samme, da det alle er lån som kan benyttes til netop dét - forbrug. Der er altså ikke nogen præference for hvad lånet skal bruges på. Kviklån er f.eks. et term der bruges over forbrugslån med en kort udbetalingsfrist, mens sms lån er et forbrugslån som man delvis kan ansøge om via mobiltelefonen. I de fleste tilfælde vil et erhvervslån, være den rigtige lånetype hvis man skal starte en virksomhed, men dette kommer ligeså meget an på hvilke egenskaber de forskellige lånetyper har. Skal du kun bruge et mindre beløb for at komme i gang, er det ikke sikkert at et erhvervslån er det rigtige lån for dig. Sørg for at læse op på vilkår og betingelser for de forskellige lånetyper, inden du går videre, så du kan finde det som passer til dig.
Her kan det være en fordel at bruge en låneguide til sammenligning af lån, for på den måde at blive klogere på lån generelt og få et bedre overblik. 

Lånetilbud: Indhent og sammenlign flere lån 

Når du har fundet frem til, hvilken type lån som passer til dig samt hvor mange penge du påtænker dig at låne, kan det være en god ide at indhente 3 eller flere konkrete lånetilbud. Der forskelle i hvad du skal betale tilbage samt hvilke vilkår og muligheder der er ved den enkelte långiver. Her handler det selvfølgelig om, at finde det sted som er mest fordelagtigt for dig. Det er vigtigt at nærlæse tilbuddene og sammenligne ÅOP, løbetid samt andre kriterier for lånet, så du ikke pludselig befinder dig i en ugunstig situation pga. et lån.

Kend fordelene og ulemperne inden

Der kan være individuelle fordele og ulemper de forskellige lånetyper og långivere. Heldigvis har vi i Danmark med tiden fået restriktioner, som har til formål at beskytte de danske forbrugere mod de berygtede lånefælder. Dette betyder dog ikke, at alle lån og långivere er lige gode, da der stadig findes muligheder som er alt for dyre. Husk altid at få en second opinion på et lånetilbud og tjek altid op med din egen bank først, inden du låner online.

En af de store fordele ved at låne penge online, er at det er nemt og hurtigt at ansøge med sit NemID og få pengene udbetalt. Men ligeså hurtigt det er at låne online, ligeså hurtigt kan man ende op med et lån som ikke passer til det man har behov for - og samtidig koster mere end det burde. Husk derfor altid at bruge din sunde fornuft og holde øje, ikke blot med renter og gebyrer, men også de resterende vilkår og egenskaber for et lån. Vil du i gang med dit madeventyr, kan det betale sig at holde øje med disse ting inden man kaster sig ud i det.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE