Mandekogebogen

Pecan Pie: Tærte med pecan-nødder

Amerikansk dessert-klassiker.

Pecan Pie er uden tvivl noget, der får tankerne hen på amerikanernes Thanksgiving-måltid - det er en evig klassiker at servere, når man har fået fyldt kalkun, yams, stuffings og hele pivtøjet til den amerikanske højtid. 

En vaskeægte amerikansk dessert-klassiker - som dog heldigvis kan serveres året rundt!

Pecan-nødder hører hjemme i det sydlige USA og arkæologiske fund i Texas indikerer, at indfødte amerikanere har brugt pecan-nødder i madlavningen for hele 8000 år siden.

Smagsmæssigt minder en pecannød lidt om valnødder - dog uden at være så bitre. 

Sammen med en sprød bund af mørdej og et cremet, karamelliseret fyld? så er der altså dømt hyggetærte til kaffen!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pecan Pie: Tærte med pecan-nødder

Nemt og lækker!

6 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

Mørdejsbund
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 70 gram koldt smør
  • 1 spsk. mælk

Nøddefyld
  • 150 gram pecan-nødder
  • 150 gram brun farin
  • 100 gram mørk sirup
  • 3 stk æg
  • 0,3 tsk fint salt
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Start med mørdejen - bland flormelis, vaniljesukker og mel sammen. Hak smør i mindre stykker og smuldr det ud i den tørre masse, indtil du har en krummet konsistens. Saml dejen med 1-2 spsk. mælk, indtil du har en ensformig dej. Den skal ikke æltes, blot samles. Vikl husholdningsfilm omkring og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
  2. Bland alle ingredienserne sammen til fyldet på nær nødderne. Nødderne deles i to portioner - den ene hakkes groft, den anden forbliver hele.
  3. Forvarm ovnen på 180 grader alm. ovn. Smør en tærteform på omkring 20-22 cm i diameter med smør. Rul den afkølede mørdej ud mellem to stykker bagepapir - løft den forsigtigt over på den smurte form og pres den ned i formen. Skær kanten fri og form den med mønster med en gaffel. Prik et par huller i bunden med gaflen.
  4. Hæld de hakkede pecan-nødder på bunden ligeligt fordelt - hæld nu halvdelen af det flydende fyld udover. Anret nu de sidste hele pecan-nødder og hæld til sidst resten af massen over, så alle nødder får et lag.
  5. Afbag den i ca. 35 minutter, indtil den er fast, gylden og karamelliseret. Lad den gerne køle ned, så den blot er lun, når den er serveret for den bedste konsistens.
Del

Seneste nyt

Annonce