Pecan Pie: Tærte med pecan-nødder
Amerikansk dessert-klassiker.
Pecan Pie er uden tvivl noget, der får tankerne hen på amerikanernes Thanksgiving-måltid - det er en evig klassiker at servere, når man har fået fyldt kalkun, yams, stuffings og hele pivtøjet til den amerikanske højtid.
En vaskeægte amerikansk dessert-klassiker - som dog heldigvis kan serveres året rundt!
Pecan-nødder hører hjemme i det sydlige USA og arkæologiske fund i Texas indikerer, at indfødte amerikanere har brugt pecan-nødder i madlavningen for hele 8000 år siden.
Smagsmæssigt minder en pecannød lidt om valnødder - dog uden at være så bitre.
Sammen med en sprød bund af mørdej og et cremet, karamelliseret fyld? så er der altså dømt hyggetærte til kaffen!
Fang opskriften herunder:
Pecan Pie: Tærte med pecan-nødder
Nemt og lækker!
6 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 70 gram koldt smør
- 1 spsk. mælk
Nøddefyld
- 150 gram pecan-nødder
- 150 gram brun farin
- 100 gram mørk sirup
- 3 stk æg
- 0,3 tsk fint salt
- ½ tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Start med mørdejen - bland flormelis, vaniljesukker og mel sammen. Hak smør i mindre stykker og smuldr det ud i den tørre masse, indtil du har en krummet konsistens. Saml dejen med 1-2 spsk. mælk, indtil du har en ensformig dej. Den skal ikke æltes, blot samles. Vikl husholdningsfilm omkring og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
- Bland alle ingredienserne sammen til fyldet på nær nødderne. Nødderne deles i to portioner - den ene hakkes groft, den anden forbliver hele.
- Forvarm ovnen på 180 grader alm. ovn. Smør en tærteform på omkring 20-22 cm i diameter med smør. Rul den afkølede mørdej ud mellem to stykker bagepapir - løft den forsigtigt over på den smurte form og pres den ned i formen. Skær kanten fri og form den med mønster med en gaffel. Prik et par huller i bunden med gaflen.
- Hæld de hakkede pecan-nødder på bunden ligeligt fordelt - hæld nu halvdelen af det flydende fyld udover. Anret nu de sidste hele pecan-nødder og hæld til sidst resten af massen over, så alle nødder får et lag.
- Afbag den i ca. 35 minutter, indtil den er fast, gylden og karamelliseret. Lad den gerne køle ned, så den blot er lun, når den er serveret for den bedste konsistens.