Mandekogebogen

Sådan holder du råvarerne friske i køleskabet i længst tid

Tre tips til at forlænge dine madvarers levetid

Forår er for mange lig med varme og solrige eftermiddage på terrassen og lune aftener i selskab med venner og familie. Sådanne stunder er ofte forbundet med kolde forfriskninger og gode middage. Friske bær, sprøde sommersalater, iskoldt saftevand og bøffer til grillen. 

Men hvordan sørger man egentlig for at opbevare sine råvarer, så de er friske længst muligt? Det er nemlig ikke helt lige meget, om din frugt og grønt egentlig skal i køleskabet eller hvor dit saftevand og bøf er placeret i køleskabet.

Electrolux har snakket med Hanna Nykänen, som forsker i mad (food scientist). Hannas passion er at arbejde for et samfund, hvor der er større fokus på bæredygtig smag - uden madspild. "Gør dit køleskab til et udvalg af sunde muligheder. Som regel når vi åbner døren, så ved vi ikke rigtig, hvad vi kigger efter og kan derfor nemt falde for fristelser. Varer som er ved at udløbe og som snart skal spises skal stå på hylder, som er i øjenhøjde. Der skal også være sunde snacks her," fortæller Hanna som et tip til at mindske madspild og leve sundere. 

Her har du tre af hendes råd til, hvordan du bedst opbevarer din mad derhjemme - og dermed mindsker madspild:

  • Salat og bær skal i grøntsagsskuffen, for det er der råvarer som agurk, gulerødder, kål, jordbær og æbler holder sig bedst i køleskabet. 
  • Saftevanden og mælken bliver koldest, hvis du placerer dem på hylden over grøntsagsskuffen. Køleskabsdøren er nemlig det varmeste sted i køleskabet og er ideel til krydderier og saucer.
  • Forfriskninger såsom banan, mango og ananas, som alle er eksotiske frugter, skal opbevares udenfor køleskabet. Deres struktur og tekstur bliver ødelagt, hvis de bliver opbevaret ved en lavere temperatur end 8 grader. 
ANNONCE
Sådan holder du råvarerne friske i køleskabet i længst tid

Vil du opbevare dine råvarer bedst muligt og med mindst mulig indsats?

Electrolux laver køleskabe, som gør det nemt at opbevare sine friske råvarer, så de er gode længst muligt og så saftevanden kan stå der, hvor køleskabet er køligst.

Tag for eksempel køleskabet Electrolux 600. Det har blandt andet en såkaldt FreshZone skuffe, som er specialdesignet til kvalitetsvarer som kød og fisk. I denne skuffe er der køligere end resten af køleskabet, hvilket sikrer længere holdbarhed, friskhed og smag til din grillbøf. Hertil har det CustomFlex, hvilket er en række hylder og bokse i køleskabet, som du kan rykke rundt på eller ændre størrelsen på, så køleskabet bliver indrettet, så det passer præcis til dine behov.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce