Sol over Gudhjems Brødrene Marschall har designet Schulstads nye rugbrød
Signaturrugbrød med bornholmsk islæt.
Brødrene Mads og Mikkel Marschall er foruden deres evner bag kogegryderne også kendt som skaberne af den famøse kokkekonkurrence på Bornholm, Sol over Gudhjem.
Og nu er deres gastronomiske ekspertise hentet ind hos Schulstad, som har slået dørene op for deres nye kapitel i signatur-rugbrødskollektionen.
Og her i januar er det nye rugbrød blevet lanceret.
Første tanke var at lade sig inspirere af Sol over Gudhjem som smørrebrødet med sild og hele pivtøjet - men de kunne aldrig rigtig fange en røgsmag, som fungerede - dog fik de purløg med i brødet, som er et vigtigt element i sammensætningen af sildemaden.
Og efter 60 forskellige brødforsøg ramte de plet.
Smagsmæssigt har vi fingrene i et lækkert saftigt rugbrød, som har en dyb smag og en lækker intens sødme i rugsmagen med noter af en imødekommende fad smag af raps - og endelig et saltniveau, som passer perfekt til smørrebrød. Ofte sker det, at rugbrødet er for fladt i smagen, som i sidste ende vil suge smagen ud af den overordnede sammenhæng på brødet.
Men her sidder balancen lige i skabet, så brødet ikke bare skal være en 'tallerken' til fyldet.
Det seneste medlem i Signatur-kollektionen er også den stærkeste spiller indtil videre på smagen - og bestemt taget med i overvejelserne til årets påskefrokost!
Rugbrødet kan købes i butikkerne til 24,95 kroner.